• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Şahin'den Gazianteplilere sağduyu çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Gaziantep’te bir vatandaşın tartıştığı Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesi üzerine çıkan olaylar 2 gündür sürüyor. Vatandaşlar ile Suriyeliler arasında gergin bir atmosferin hakim olduğu il için sükunet çağrısında bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çıkan olayları bir toplum üzerine yıkmanın hatalı olacağını söyledi.

Herkesi dikkatli ve sağduyulu davranmaya davet eden Şahin, “Bunu bir topluma veya bütün Suriyelilere mal etmek ne insani ne de vicdani bir olay olarak bakmak gerekiyor. Ev sahibi kiracı ilişkisinde istenmeyen bir durum olması hepimizi derinden üzdü. Olmaması için de her türlü tedbiri alıyoruz. İslâhiye’de çok büyük bir kamp kuruyoruz. Gerekirse ikinci bir kamp daha kuracağız.”dedi.

Emniyetin verdiği asayiş aylık raporunda Suriyelilerin suça karışma oranının yüzde 4'ü geçmediğini açıklayan Şahin, "Bu oranı yüksek tutup toplumları birbirleri ile kışkırtmaya çalışan bir takım kötü niyetli kişilerin olduğunu görüyorum. Sağduyulu bir şekilde bu geçiş sürecini yöneteceğiz. Yalan yanlış haberlerle bu çok hızlı bir şekilde toplumsal harekete dönüştürülebiliyor. İnsanların sağduyulu hareket etmesi gerekiyor.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir