• DOLAR 32.567
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.379
  • ...
Kelepçeli soygun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’in Kızıltepe ilçesinde hırsızlar güpegündüz bir işyerine girip silah zoruyla Abidin Aksoy ve yeğeni Abdurrahim Aslan’ı birbirlerine arkadan kelepçeledikten sonra, çekmecede bulunan 30 bin TL’yi alarak kayıplara karıştı.

Olay Kızıltepe ilçe merkezinin en işlek yeri olan Özgürlük meydanındaki Hacı Şeyhmus iş hanında yaşandı. İş merkezinin 3’üncü katında yaşanan olayda,  elleri kelepçeli olarak balkona çıkıp yardım isteyen Abidin Aksoy’u gören vatandaşlar hırsızları kovalamaya başladı. Kısa süreli kovalamacanın ardından hırsızlar izlerini kaybederek kayıplara karıştı.

Olayı aktaran Abidin Aksoy, “Saat 10-11.00 sıralarında çocuğu kahvaltı için pastaneye gönderdim. Çocuk tam kapıdan çıkacakken kapı çalındı çocuk kapıyı açtığında eli silahlı ve yüzleri maskeli iki soyguncu çocuğun başına silah dayayıp masama getirdiler ve paranın yerini sordular. Paranın yerini söylemedim sonra çocuğu darp ettiler. Ben paranın çekmecede olduğunu söyledikten sonra beni ve çocuğu birlikte arkadan kelepçeleyerek,  çekmecede bulunan yaklaşık 30 bin TL’yi alıp kaçtılar. Daha sonra ellerimiz kelepçeli halde balkona çıktım ve çevredeki vatandaş ve esnaflardan yardım istedim. O esnada iki vatandaş hırsızları kovaladı ama yakalayamadı. Kayıplara karıştılar. Daha sonra olay yeri inceleme ekipleri gelerek parmak izlerini aldıktan sonra kelepçeyi açtılar. Ve olayla ilgili soruşturma başlattılar.” şeklinde konuştu.

Olay esnasında çok korktuğunu söyleyen Abdurrahim Aslan ise, “Dayım beni poaça almaya gönderdi. Tam kapıya gittiğimde kapı çalındı. Kapıyı açtığımda silahlı iki kişi içeriye girip silahı başıma dayayıp dayımın yanına getirdiler. İlk önce dayım paranın yerini söylemedi. Silahı başıma dayayıp tehdit ettiklerinde o zaman çok korktum. Sonradan dayım paranın yerini onlara söyledi.” şeklinde yaşadığı olayı aktardı.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir