• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Gazze`de Son Bilanço: Bin 951 Şehid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: israil`in Gazze`ye yönelik saldırılarında şehid sayısının bin 951`e, yaralıların 10 bin 193`e yükseldiği belirtildi.

Gazze`de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada Gazze`de israil saldırılarına maruz kalan bölgelerde arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğine işaret ederek "Sağlık ekipleri, geçici ateşkes süresince yürütülen kurtarma çalışmaları sırasında cansız bedenlere ulaşıyor. Ayrıca saldırılarda yaralanan bazı Filistinliler de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyor" dedi.

Kudra, son verilere göre israil`in Gazze`ye saldırılarında şu ana kadar bin 951 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 10 bin 193 kişinin de yaralandığını dile getirerek, "Saldırılarda şehid olanların arasında 469 çocuk, 343 kadın, 88 yaşlı, yaralananlar arasında ise 3 bin 84 çocuk, bin 970 kadın, 368 yaşlı yer alıyor" diye konuştu.

Saldırıların başladığı 7 Temmuz`dan son alınan ateşkes kararına kadar 36 bin 700 ev ve 152 cami, 230 okul ve 33 hastane ve sağlık merkezi hasar görürken 5 bin 622 ev 64 cami tamamen yıkıldı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) yayınladığı raporunda, 335 bin Gazzelinin evlerinin hasar görmesi ya da yıkılması sebebiyle akrabalarının yanına sığındığını, israil ordusunun, 19 BM binasını, 48 içilebilir su dağıtım merkezini, 18 Ambulansı ve 3 insani yardım dağıtım merkezini vurduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı (AA) israil`in saldırıları sonucu Gazze`de gün geçtikçe ağırlaşan bilançoyu resmi verilerle ortaya koyan "www.gazasurvey.com" adıyla yayınlanan internet sitesinde saldırılarda hayatını kaybeden Gazzelilerin sayısını yetişkin erkek ve kadın, çocuk kategorilerinde yayınlıyor. Sitede ayrıca hayatını kaybedenlerden adları tespit edilebilenlerin tam listesi, vurulan ve tamamen yıkılan ev, cami, okul ve sağlık merkezlerinin sayıları da güncellenerek Dünya kamuoyu ile paylaşılıyor.

israil, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden 17 Temmuz`da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır`ın çağrı üzerine israil ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos saat 00.01 itibarıyla 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı.

12 Filistinli gözaltında

israil ordu radyosunda yayınlanan açıklamada,israil askerlerinin aralarında Hamas`ın kadrosundaki yetkililerden birinin de bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Batı Şeria`nın kuzeyindeki Deyr İstiya beldesinde 4, El Halil kentinde 3, Eriha`da ise 1 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, diğer 4 Filistinlinin ise nerede gözaltına alındığına dair bir bilgi verilmedi.

Bir ayı aşkın süredir Gazze`ye saldırılarda bulunan israil, Batı Şeria`da da zaman zaman çeşitli gerekçelerle evlere baskınlar düzenleyip, Filistinlileri gözaltına alıyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir