• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Gazzelilere Prefabrik Konut Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, evleri yıkılan Gazzeliler için bin prefabrik konut inşa edileceğini bildirdi.

BAŞBAKAN`IN TALİMATIYLA HAREKETE GEÇİLDİ

İşler, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak, Gazze`nin yaralarının sarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatıyla derhal harekete geçildiğini" belirtti.

GAZZELİ YARALILAR TÜRKİYE`YE GELMEYE DEVAM EDECEK

TİKA tarafından, İsrail saldırısının devam etmesine rağmen Gazze`deki 15 bin aileye kuru gıda, 15 bin aileye günlük sıcak yemek yardımı yapıldığını ve hastanelerin jeneratör ihtiyacının karşılandığını ifade eden İşler, saldırılarda yaralanan Gazzeliler`in de TİKA, Sağlık Bakanlığı ve AFAD koordinasyonuyla Türkiye`ye getirilerek tedavi edilmesini sağladıklarını anımsattı. İşler, Gazze`deki yaralıların Türkiye`ye getirilmesine devam edileceğini bildirdi.

GAZZELİLER İÇİN PREFABRİK EV MÜJDESİ

Başbakanlık genelgesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasında bugüne kadar 45 milyon lira toplandığına işaret eden İşler, "Türkiye, Gazze`yi yeniden imar ve inşa edecek. TİKA, evleri yıkılan `Gazzeliler için bin prefabrik konut` projesini hayata geçirecek. Türkiye, TİKA başta olmak üzere bütün kurumlarıyla, dil ve din ayrımı yapmaksızın mazlum ve mağdur insanların yanında olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir