• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Gazzeli Annelerin Gözleri Yollarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil tarafından esir alınan evlatlarının özlemiyle yanan Gazzeli annelerin tek isteği ölmeden önce son bir kez çocuklarını görebilmek.

Yıllardır kavuşmayı bekledikleri oğullarının hatıralarıyla hayata tutunan yüzlerce gözü yaşlı anne, çocuklarından kalan son fotoğrafla teselli buluyor.

Oğluna duyduğu özlemi anlatan Rami Berbah`ın annesi, savaşa, acıya, yoksulluğa alıştığını ancak evladının özlemiyle kaç geceyi uykusuz geçirdiğini bilmediğini söyledi.

Tam 19 yıl önce israil tarafından oğlunun esir alındığını anlatan Gazzeli anne, "Bizim çocuklarımıza terörist diyorlar, asıl terörist Gilad Şalit. Bizim çocuklarımız topraklarını savunan birer kahraman" dedi.

israil`in elinde 7 bin Filistinli esirin bulunduğunu belirten acılı anne, "Esirlerimizi unutmuyoruz. BM`ye bize yardım etmesi için dilekçe verdik. israil bütün Filistinli esirlere çok kötü davranıyor ama kimse kılını kıpırdatmıyor" diye konuştu. ,

"OĞLUMU 22 YILDIR GÖREMİYORUM"

Bir başka esir annesi Usame Ebul Asel ise, 22 yıldır oğlunu görmediğini ve tarif edilmez bir acı yaşadığını söyledi.

Ebul Asel, oğlunu beklemekten çok yorulduğunu ifade ederek, "israil çocuklarımıza vahşice davranıyor. Bütün dünyadan bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Esir anneleri çok acı çekiyorlar" dedi.

Çocukları esir düşen ailelere destek veren Gazzeli Muhammed El Micdelavi de israil`in sadece Gilad Şalit için bütün dünyayı ayağa kaldırdığını, 7 bin Filistin esirin ise görmezden gelindiğini savundu.

"GİLAD ŞALİT İÇİN ÇABALAYAN BM ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ADIM ATMIYOR"

"İnsan hakları nerede?" diye soran ve seslerine kulak verilmesini isteyen El Micdelavi, şöyle konuştu:

"BM, Gilad Şalit için uğraşıyor ama bizim esirlerimiz için hiçbir şey yapmıyor. Şalit`in babasının hakkı var, bizim hakkımız yok. israil`in elindeki esirlerin hiçbir suçu yok, tek suçları Filistinli olmak. Bu esirlerin tek yaptıkları şey topraklarını savunmak. israil`e rağmen bir Filistin devleti olacak. Mahmud Abbas`ı sonuna kadar destekliyoruz."

israilli asker Gilad Şalit, 25 Haziran 2006 tarihinde israil ile Gazze Şeridi arasında Hamas tarafından kaçırılmıştı.

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/09/28/Resim_1317203115.jpg

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir