• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"300 hanelik mahalleye 40 gündür su verilemiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Ilıcalar Beldesi, Ilıcalar (Kös) Mahallesinde bulunan 300’e yakın haneye 40 gündür su verilemediğini belirten Mahalle muhtarı Suphi Korkut, sıcak yaz aylarında su sıkıntısı yüzünden mahalle halkının zor günler geçirdiğini söyledi.

40 gündür su sıkıntısını yaşadıklarını belirten Muhtar Korkut, "Ilıcalar beldesinde en kalabalık mahalleyiz. 300’ün üstünde hane var. Mahallemizde yaklaşık 40 gündür su sıkıntısı var. Mahallemizin bazı yerlerine, bazı evlerine hiç su gitmiyor. Su sıkıntısını Belediye Başkanı da biliyor. Sorunun çözümü konusunda konuşuyoruz. Çözüme yönelik bazı çalışmalar olsa da yetersizdir. Belediyeden tek isteğimiz su. Bu konuda halen bir çözüm üretilemedi. Yetkililerin en kısa sürede su konusunda bir çözüm üretmesini istiyoruz.” dedi.

“sıcak yaz aylarında su sıkıntısı yüzünden mahalle halkı bezmiş durumda”
Muhtar Korkut, konuşmasına şöyle devam etti: "Yaşanan su sıkıntısıyla ilgili belediyenin su şebekelerinde bazı sorunlar olduğunu söyleniyor. Bu sorunların çözümü konusunda belediyenin yeteri kadar çalıştığını görmüyoruz. 40 gündür su sorunu çözülemiyorsa ben buna bir anlam veremiyorum. Belediyenin elemanı yoksa başka yerden eleman getirip sıkıntıyı haletmeleri gerekiyor. Şu sıcak yaz aylarında su sıkıntısı yüzünden mahalle halkı bezmiş durumda. Mahallenin bazı yerlerine günde biraz gitse de yüksek kesimlerde bulunan evlere su gitmiyor. Belediye oralara tankerlere su yetiştirmeye çalışıyor. Bu da su sıkıntısını gidermeye yetmiyor.  Yaşanan su sıkıntısı belediyenin gücünün dışındadır. Diğer yetkililerin bu konuda çalışma yapmasını istiyoruz.”

“İnsan hayatı her şeyden önemlidir”
Mahallelerinde yol sıkıntısının da olduğunu ifade edem Korkut, "Yol sıkıntımız uzun zamandır var. Özelikle duble yol yapılırken, yetkililere yol ile ilgili sıkıntımızı söyledik. Duble yol mahallemizi ikiye bölmüş durumda. Mahalleyi ikiye ayıran duble yolun ortasında bulunan refüj çit telle kapanacak. Yolun diğer tarafında kalan öğrencilerimiz okula nasıl gelecek? Bu sorunun tek çözümü altgeçit yapılmasıdır. Altgeçit yapılması için yetkililerle görüştük, gelen yetkililer; altgeçidin yapılması için kamulaştırma gerektiğini söyledi. İnsan hayatı her şeyden önemli ne yapılması gerekiyorsa yapılsın. Bu yolda kazalar oluyor.  Yolda bulunan keskin viraj nedeniyle devamlı kazalar oluyor. Düzeltilmese kazalar olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.


 

“Servis araçları durak yerleri yapılmamış”
Beldeden Bingöl şehir merkezine taşımacılık yapıldığını da belirten Korkut, “Bu durumda servis yolda duracak yolcu alacak ya da yolcu indirecek bu da kazaların olmasına neden olacak. Bu konuda da bir çözüm istiyoruz.” şeklinde konuştu.


 

“46 gündür mahallemizde su sıkıntısı yaşanıyor”
Mahalle sakinlerinden Tahsin Varolgüneş de, mahallelerinin en büyük sıkıntısının su olduğunu söyledi.


 

46 gündür mahallelerinde su sıkıntısının olduğunu ifade eden Varolgüneş, su sıkıntısıyla beraber çocuklar için mahallede yapılan parkın da perişan durumda olduğunu belirtti. Varolgüneş, sulanmadığı için parkta bulunan ağaç ve çimlerin kuruduğunu ve yapılmayan temizlik yüzünden park ve mahalle sokaklarının çöpler içerisinde olduğunu ifade etti.


 

“Belediyenin asli görevlerini yapması lazım”
Varolgüneş, “Belediyenin asli görevleri arasında bulunan temizlik, su ve yeşil alanların bakımının devamlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Yerel yönetimin asıl görevi budur. Şuan gördüğünüz gibi çocuklarımız parkta kırılmış cam ve çöpler arasında oynuyor. Belediyenin biran önce bu sorunlara çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi.


 

Şuan ki sorunlar, önceki belediyeden kalmadır
Konuyla ilgili görüştüğümüz Saadet Partisi Ilıcalar Beldesi Belediye Başkanı M. Akif Günerigök, yaşanan su ve benzeri sıkıntılarının doğru olduğunu ifade ederek, sorunların giderilmesi için gayret ettiklerini belirtti.


 

Günerigök, “Yaklaşık 4 aydır göreve geldim. Şuan bulunan sıkıntılar yeni değil,  önceki dönem Belediye AK Partili bir başkanın elindeydi. Bu sorunlar o dönemden kalan sıkıntılardır. Biz de gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Sorunlara çözüm bulmaya gayret ediyoruz. Şuan Belediyede 6 personelimiz var. Bu da yetersiz, imkânlarımız kısıtlı olduğu için personel de alamıyoruz. Bir önceki dönemden kalan borçlar var. Onların ödemesini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.


 

“Su tankerleri kiralayarak evlere su veriyoruz”
Su sıkıntısının yaşanan kuraklıktan meydana geldiğini belirten Günerigök, “Su sıkıntımız var. Bunun için su tankerleri kiralayarak, ev ev dolaşarak su veriyoruz. Kalıcı çözümler için de son derece gayret gösteriyoruz. Daha yeni olduğumuz için var olan bütün sıkıntıları en kısa zamanda gidereceğiz. İmkânlarımız kısıtlı olduğu için mevcut sorunlar hemen giderilemiyor.  İnşallah, belde halkıyla beraber el elle verip bütün sıkıntılarımızı hep birlikte haledeceğiz.” ifadelerine yer verdi. (Nihat Kanat, Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir