• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Böbrek naklinden sonra doğum yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  Böbrek naklinden 4 yıl sonra hamile kalan ve Dicle Üniversitesi Organ Nakli Merkezi tarafından hamilelik dönemi boyunca düzenli olarak kontrol ve takip edilen genç kadın, Sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Böbrek nakli seçkin bir tedavi yöntemi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan D.Ü. Organ Nakli Merkezi  Böbrek Nakli Sorumlu Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Böbrek  Nakli’nin  son dönem böbrek yetmezliğinde                                                                                seçkin bir tedavi olduğunu belirterek; “ Böbrek nakli olmuş kadın hastalarımızın nakil sonrası çocuk sahibi olma durumu söz konusudur. Bu hastalarımız nakilden en az iki (2) yıl sonra takip edilen tetkiklerinde anormal bir durum saptanmazsa böbrek nakli olmuş hastanın gebe kalmasına izin verilir. Gebelik süresince hasta hem nefroloji hem de kadın doğum uzmanı tarafından takip edilir. Bu hastalarımızda gelişen gebelik durumu ve gebelik süresince karşılaşılacak problemler sağlıklı kadınların gebelik süresince karşılaşacağı problemlerle benzerdir. Onunla beraber daha yakın takip edilmeleri gerekir.” dedi.

Böbrek nakli gebeliğe engel değil

Prof. Dr. Kadiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “  sağlıklı kadınlarda olduğu gibi doğum normal yol ile olabileceği gibi endikasyonuna göre sezeryanlada olabilir. Dört (4) yıllık böbrek transplantasyonu  olan D.K. İ  hastamızda gebelik süresince gebelik ile ilgili anlamlı bir problem yaşanmadan 37. Haftada başarılı bir sezeryanla sağlıklı bir kız çocuğu    dünyaya getirdi. Dolayısıyla böbrek nakilli olmak gebe kalmaya engel bir durum değildir. Kadın hastalarımız açısından şartlar uygun olduğunda gebe kalıp anne olma duygusunu tekrar yaşayabilirler “ şeklinde konuştu. 

  

Adını Pınar koyduk

D.K.i.’nin eşi Yakup İyim, “ Eşime annesi böbreğini verdi.  Ona çok teşekkür eder, ellerinden öperim.  Gerek tedavi gördüğümüz süre içerisinde ve gerekse nakil sonrası dönemlerde gösterdikleri ilgi alaka ve yardımlarından dolayı Dicle Üniversitesi Hastaneleri Organ Nakli Merkezi doktor ve personellerine teşekkür ederim. Organ Nakli Koordinatörü Veysel Cangül ve yardımcısı Pınar hanıma ayrıca teşekkür ederim. Bize o kadar çok yardımcı oldular ki çocuğumuz erkek olsa Veysel, kız olsa Pınar ismini koyacağımızı düşünmüştük. Kız oldu. Adını Pınar koyduk. “ dedi.

Annelik muhteşem bir duygu

Anneliğin dünyanın en muhteşem duygusu olduğunu söyleyen anne D.K.i “ Bana bu duyguyu yaşamam sebep olan organ nakli merkezi doktor ve personellerine şükranlarımı iletirim. Veysel beye ve Pınar hanıma ayrıca teşekkür ederim. “ dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir