• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Siyonist israil Han Yunus’u Bombaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail savaş uçaklarının Han Yunus`ta bir evi bombalaması sonucu bir Filistinli kadının yaşamını yitirdiğini, eşinin ise yaralandığını söyledi.

İsrail’in hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 10 Filistinli hayatını kaybederken, 30 Filistinli de yaralandı.

Enerji santralinin İsrail tarafından bombalaması nedeniyle elektrik ve suyun kesik olduğu kentte halk yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor. Binlerce ağır yaralı komşu ülkelerde tedavi olmak için sınır kapılarının açılmasını beklerken, hastane yetkilileri ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığını, binlerce yaralıya mevcut şartlar nedeniyle gerekli sağlık hizmetinin verilemediğini söyledi.

Binlerce ölü ve yaralı

7 Temmuz`dan bu yana Gazze`ye düzenlenen İsrail saldırılarında, bin 917 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 869 kişi de yaralandı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz`da karadan saldırıya geçmişti.

Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra, salı günü TSİ 08.00`de başlamak üzere, İsrail ile Filistinli gruplar arasında 72 saatlik ateşkes ilan edildi.

Ateşkesin cuma günü saat 08.00`de sona ermesi üzerine İsrail`in saldırıları yeniden başladı.

Hamas Mısır’ın cevabını bekliyor

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail Adalet bakanı Tzipi Livni’nin "Hamas’ın boğulması konusunda Mısır ile aralarında uzlaşı olduğu" açıklamalarını `kirli` olarak niteledi ve Kahire`den açıklama beklediklerini söyledi.

Sami Ebu Zuhri Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada "Livni’nin Hamas’a yönelik açıklamaları provokatiftir. Hamas’ı boğmak için Mısır ile aralarında koordinasyon olduğunu iddia ediyor. Bunlar çok kirli açıklamalar. Bu sözler karşısında Mısır’ın sessizliği devam etmemeli. Mısır Dışişleri Bakanlığı’nın bu açıklamalara cevap vermesi gerekir" dedi.

İsrail basını Livni’nin, "İsrail hükümeti, Mısırlıları ve Hamas’a hiçbir yardımda bulunmayan ve üzerinde baskı kuran her tarafı destekliyor" ifadelerini aktarmıştı.

Livni, açıklamalarında Hamas’a karşı güç kullanımının devam etmesi gerektiğini de vurgulamıştı.

Mısır, Filistinliler ile İsrail arasındaki dolaysız ateşkes görüşmelerine ev sahipliği yapıyor. İsrail’in Gazze ye yönelik saldırılarının başlamasının ardından Mısır’ın ortaya koyduğu ateşkes planı İsrail tarafından kabul edilmiş, Hamas tarafından ise reddedilmişti.

3 Temmuz 2013’de Abdulfettah Sisi liderliğindeki darbenin ardından, Mısır mahkemesi, Hamas’ın Mısır’daki tüm faaliyetlerini yasaklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir