• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
israil Deyr el-Belah`a Saldırı Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil savaş uçaklarının Gazze`nin Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği hava saldırısında 1 çocuğun öldüğü, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze`deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada,israil savaş uçaklarının Deyr el-Belah bölgesindeki bir tarım arazisine düzenlediği saldırıda Ahmed el-Mısri (13) isimli bir çocuğun öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını söyledi.

Kudra, israil`in 7 Temmuz`dan bu yana Gazze`ye düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının bin 918`e yükseldiğini ifade etti.

Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait bir aracı ateşe verdi

Öte yandan, Batı Şeria`da bir grup Yahudi yerleşimcinin Filistinlilere ait bir aracı ateşe verdiği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria`daki Salfit kentinde bulunan Yasuf beldesinde bir grup aşırı sağcı Yahudi yerleşimci, Filistinlilere ait bir aracı ateşe verdi.

Araçta meydana gelen yangın belde sakinleri tarafından söndürülürken, İbranice "Araplara ölüm" yazan Yahudi yerleşimcilerin olay yerinden kaçtığı ifade edildi.

Gazze`den israil`e 4 roket atıldı

Gazze`den israil`in güneyindeki Eşkol bölgesine 4 roket atıldığı iddia edildi.

israil ordusundan yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinden bu yana Eşkol`a atılan roketlerin sayısının 6`ya yükseldiği, ölen ya da yaralananın olmadığı kaydedildi.

israil, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz`da da karadan saldırıya geçmişti. Yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra, salı günü 08.00`de, israil ordusu kara birliklerini Gazze`den çektiğini açıklamış, 72 saatlik ateşkes cuma günü saat 08.00`de sona ermişti.

israil askerleri Batı Şeria`da 11 Filistinliyi gözaltına aldı

israil ordusundan yapılan açıklamada, bu sabah Batı Şeria`nın çeşitli kentlerinde çoğu Hamas üyesi 11 Filistinli nin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltı operasyonlarının ordu ve İç İstihbarat Birimi Şabak`ın işbirliği ile gerçekleştirildiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu Filistinlilerin çeşitli nedenlerle "arandıkları" ve sorgularının yapılması için özel birime sevk edildiği kaydedildi.

Bir ayı aşkın süredir Gazze`ye yönelik saldırılar düzenleyen israil, Batı Şeria`da da zaman zaman çeşitli gerekçelerle evlere baskın düzenleyip, Filistinlileri gözaltına alıyor.

El-Halil`de bir çocuk hayatını kaybetti

israil askerlerinin açtığı ateş sonucu Batı Şeria`nın El-Halil kentinde Filistinli bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

El-Halil Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, ateşli silahla ağır yaralanan 9 yaşındaki Filistinli çocuk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Görgü tanıkları, kentin güneyindeki Fevvar Mülteci Kampı girişinde Gazze halkına destek vermek ve saldırıları protesto etmek isteyen Filistinlilere müdahale eden israil askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Halil Muhammed el-Anati isimli çocuğun hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Batı Şeria ve Kudüs`te temmuz ayından bu yana 25 Filistinlinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

"Koruyucu hat operasyonu devam ediyor"

israil Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Koruyucu Hat operasyonu devam ediyor. israil çatışma altında müzakere etmeyecek" dedi.

Tel Aviv’de Savunma Bakanlığı binsında yapılan bakanlar kurulu toplantısı öncesinde konuşan Netanyahu, "Operasyon amacına ulaşana kadar devam edecek. Ben başından beri operasyonun zaman alabileceğini ve sabır gerektiğini söylemiştim. israil ateş altında müzakere etmeyecek, mevcut gerçeği değiştirip ve vatandaşlarına sükunet getirene kadar harekete geçmeye devam edecektir” diye konuştu.

Netanyahu, açıklamasını, “İşimiz sonlanana kadar kararlı, birlik ve beraberlik içinde durmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle tamamladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir