• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Kayseri`de `Ümmet` Konvoyu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ – Kayseri’de Filistin bayrakları ile donatılmış yüzlerce araç, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları ve dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslümanlara yönelik saldırıları kınamak amacıyla ümmet konvoyu düzenlendi.

Kayseri fuar alanında Erdal Ergenç tarafından basın açıklaması okundu

Ergenç okuduğu basın açıklamasında, “Bugün gerçekleştireceğimiz bu konvoyu etkinliği, şu  anda, geçmişte ve gelecekte yeryüzünün her neresinde bir mazlum varsa onlara adanmıştır. Bu etkinliği şimdi Gazze’de, Suriye’de, Şengal’de, Sincar’da, Doğu Türkistan’da, Arakan ’da, orta Afrika’da, Mısırda ve şuanda ismini hatırlayamadığımız neresi varsa; devam etmekte olan zulümler, işkenceler, nedeniyle mazlum durumda olan tüm insanlık için ve hala insancıl duyguların yeryüzünde yok olmadığını göstermek için düzenledik.” dedi.

“Müşrik ve münafık zalimlere sesleniyoruz”

Ergenç, “Dünyanın bütün Siyonist, müşrik ve münafıklarına sesleniyoruz, biz Allah’tan başka hiçbir güçten korkmayan ve kaybedecek canımızdan başka hiçbir emaneti olmayan insanlarız. Bu canı da Allah için yüzlerce defa feda etmeye hazırız.” İfadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından araçlarına Filistin bayrakları asan yüzlerce katılımcı, fuar alanından hareket ederek Cumhuriyet meydanına doğru ilerledi.

Araç konvoyu, Fuar alanı, İstasyon Caddesi , Cumhuriyet Meydanı , Talas , Sivas Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı  güzergahını kullanıp son olarak Düven önünde toplandı.

Doğru haber genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca’nın yaptığı duadan sonra halk sesiz bir şekilde dağıldı. 

 (Fatih Gültekin-İLKHA)           

                                                                                          

Bu haberler de ilginizi çekebilir