• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Memur Sen'den Gazze'ye yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Memur-Sen tarafından başlatılan “Gazze İçin Ben de Varım Diyoruz. Gazze’ye Vefa ve Şifa Kapısı Açıyoruz” yardım kampanyası Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen tarafından açıklandı.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına çare olmak için Memur-Sen olarak harekete geçtiklerini ifade eden Esen, “Öncelikle Memur-Sen üyeleri başta olmak üzere, bütün vatandaşların ve medeniyet paydaşı sivil toplum kuruluşlarının da katılım sağlaması ile yardım kampanyasında toplanan tutar, okul ve hastane ihtiyacı başta olmak üzere Gazze’nin yeniden imarında kullanılacaktır. Bu bağlamda, Gazze’de Mehmet Akif İnan Mescid-i Aksa Okulu ve Memur-Sen Şifa Hastanesi yapımı amaçlıyoruz.” dedi.

Gazze’ye yönelik askeri harekâtında insanlığın utanç tarihine yeni halkalar eklediğini dile getiren Esen, “İsrail, Gazzeli kardeşlerimizi öldürmekle yetinmemiş, Gazze’yi yaşanabilir bir şehir olmaktan çıkarmayı da hedeflemiştir. Bu çerçevede, İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda 43 cami tamamen yıkılırken 120 cami kısmen hasar görmüş, 6 üniversite ile 152 bin öğrencinin eğitim gördüğü 188 okul büyük oranda yıkılmış; hayır kurumlarına ait 22 merkez yerle bir olurken, 24 sağlık merkezi neredeyse kullanılamaz hale gelmiştir. Bunun yanında, insani bir hayat için ihtiyaç duyulan birçok alt yapı tesisi de işlevsiz hale gelmiştir. 475 bin Filistinlinin evsiz kalmasına neden olan askeri harekâtın, İsrail’in Gazze’yi yaşanamaz hale getirme hedefi kapsamında gerçekleştirildiği ortadadır.” diye konuştu.

Gazze'de ateşkes konusunda tutarsız davranan İsrail'i eleşiren Esen,  "Ateşkes konusunda varılan uzlaşmaları dahi ihlal ederek, Gazze’yi Müslümanlardan arındırma ve İsraillilerin yerleşimine açma hedefini ortaya koyan İsrail zulmü sonucunda Gazze yaşanamaz hale gelirken çocukların eğitiminin sağlanacağı okullar, yaralı ve hastaların tedavisinin gerçekleştirileceği hastaneler başta olmak üzere insani bir yaşam için gereken altyapı hizmetleri için gereken tesis ihtiyacı en üst düzeye çıkmıştır." şeklinde konuştu.

“Memur-Sen olarak zalime ve zulme karşı durarak, ‘mazluma destek’ anlayışımız doğrultusunda her zamankinden daha fazla çaba gösteriyoruz.” diyen Esen, “Ümmet ve ortak medeniyet bilincimizin gereği olarak haklı davalarında yanlarında bulunmayı ve İsrail zulmünün yaralarının sarıldığı gün destek olmayı onur sayıyoruz. Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimize maddi ve manevi desteğimizi arttırarak devam ettirme gayreti içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Konfederasyona bağlı 11 sendika ve tüm teşkilatın desteğiyle başlatılan kampanyaya ek olarak Memur-Sen Gazze'ye bir heyet gönderme kararı aldı. Gazze'de yaşanan dramı yerinde gözleyecek ve çalışmalar yapacak heyet,
- Doktor, hemşire, ilk yardım personelinden oluşacak olan ŞİFA ekibi,
- İmam, öğretmen, sosyal danışmandan oluşan Rehabilitasyon ekibi,
- Su ve elektrik teknisyeni ekiplerinden oluşacak.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir