• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Geleneksel Bitlis buluşması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – Farklı illerde ikamet eden Bitlisliler, geleneksel ‘Bitlis Buluşması’ kapsamında Bitlis’e geldiler.  Gelen gurup adına açıklama yapan Bitlisli Orhan Aldanmaz, daha önce Bitlis’te yaşarken farklı nedenlerle başka kentlere göç etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Her ne kadar başka kentlerde yaşasalar da gönüllerinin baba diyarı Bitlis’te olduğunu belirten Aldanmaz, “Bugün Bitlis buluşmasının 2’inci halkasını gerçekleştiriyoruz. Buluşmamızda bedeni her ne kadar dışarıda olsa da gönlü, beyni ve ruhu Bitlis’te olan arkadaşlarımız var.” İfadelerini kullandı.

Amaçlarının Bitlis’e gönül vermiş insanlarla buluşup, barışa ve kardeşliğe destek vermek olduğunu kaydeden Aldanmaz, “Bitlis; sosyal ve ekonomik olarak gelişmemiş bir durumda. Baktığımızda Bitlis hakikatken arzu ettiğimiz bir konumda değildir. Ama Bitlis insanının yüreğindeki sıcaklığı, konukseverliği ve sevgiyi fazlasıyla gördük.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Bitlis buluşması kapsamında ile gelen Bitlisliler, 5 gün süreyle Bitlis ve ilçelerindeki tarihi mekânları gezdikten sonra ilden ayrılacak. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir