• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Akıttıkları Kanda Boğulacaklar”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe Etkinlik Alanı`nda düzenlenen mitingteki konuşmasına, İstiklal Marşı`nın 10 kıtasını okuyarak başladı.

İstanbulluları yürekten muhabbetle selamladığını ifade eden Erdoğan, katılımcılara şöyle seslendi:

“İSRAİL, HİTLER GİBİ ARİ BİR IRK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR”

Bugün sadece 10 Ağustos mitingi yapılmadığını, Maltepe`den Irak`a, Suriye`ye, Myanmar`a, Somali`ye, Mısır`a "Biz buradayız" diye haykırıldığını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün buradan Filistin`e, Kudüs`e, Ramallah`a, Nablus`a, Eriha`ya, `Kardeşleriniz işte burada` diye sesleniyoruz. Buradan Gazze`nin çocuklarına selam gönderiyoruz. Gazze`nin mazlumlarına, masumlarına selam gönderiyoruz.

İstanbul`un annelerinden Türkiye`nin tüm annelerinden Gazze`nin annelerine dayanışma mesajlarını gönderiyoruz. Biz, işte buradayız Gazze, öfkemizle buradayız, yanan yüreklerimizle buradayız. Elimizle, olmuyorsa dilimizle, yapamıyorsak hiç olmazsa gönlümüzden buğz etme görevini yerine getiriyoruz Gazze. Dillerimizle, dualarımızla buradayız.

Sanma ki uzaktayız Gazze. Senin yanında, senin yanıbaşındayız. 100 yıl önce Şucaiye`den Mehmetçiğimizi çektik ama yüreğimizi çekmedik. Yüreğimizin yarısı İstanbul`daysa, yarısı Gazze`dedir. Şimdi rahatsız eden bir cümleyi söylüyorum. Hitler, Almanya`da nasıl ari bir ırk oluşturmaya çalıştıysa, İsrail Devleti de şu anda orada aynı hedefin peşinden koşuyor” dedi.

“HESABINI MUTLAKA VERECEKLER”

İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını eleştiren Erdoğan, “Kadınları öldürüyorlar ki Filistinli doğurmasınlar, bebekleri öldürüyorlar ki büyümesinler, erkekleri öldürüyorlar ki vatanlarını savunmasınlar.

Kundaktaki bebeklerden bile korkuyorlar, parklarda, sahillerde oynayan çocuklardan dahi korkuyorlar, hastanedeki yaralıdan, tekerlekli sandalyedeki engelliden dahi korkuyorlar. İnanın, öldürdükçe daha da çok korkacaklar. Kan akıttıkça, akıttıkları kanda boğulacaklar.

Hiç bir zulüm ebedi değildir. Gün gelecek zulümlerin hesaplarını mutlaka vereceklerdir. Hesap gününün gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Hukukun işleyeceğine, adaletin tecelli edeceğine yürekten inanıyoruz. Bu bebek katilleri, bu İsrail yönetiminin er ya da geç, yaptıklarının hesabını hukuk içerisinde vereceklerini biliyoruz. Filistin yalnız değilsin.

Gazze yalnız değilsin. Dünyada vicdan sahipleri Filistin`in, Gazze`nin yanında. Samimi müminlerin hepsi Gazze`nin yanında. İşte İstanbul Gazze`nin yanında, Diyarbakır Gazze`nin yanında, Trabzon, Adana, 81 vilayet, 77 milyon Gazze`nin yanında. İnşallah son nefesimize kadar da Hakk`ın, adaletin, barışın ve Gazze`nin, Filistin`in yanında durmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir