• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Oy Verme İşlemi Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 Ağustos`ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için yurtdışı temsilciliklerde 31 Temmuz`da başlayan oy verme işlemi sona erdi.

Kırgızistan`da Türkiye`nin Bişkek Büyükelçiliği binasında Türk vatandaşları için kurulan oy sandığında, dün başlayan oy verme işlemi bugün yerel saatle 17.00`de bitti. Bişkek`te, 263 Türk vatandaşı oyunu kullandı. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından Türkiye`nin Bişkek Büyükelçisi ve Seçim Komisyonu Başkanı Metin Kılıç`ın gözetiminde sandık açıldı. Oy zarfları, sandık kurulu başkanı tarafından sayıldıktan sonra bin 400 seçmeden 263`ünün oy kullandığı açıklandı.

Kazakistan`da yaşayan Türk vatandaşları da cumhurbaşkanı seçimi için oy kullandı. Başkent Astana`da seçime katılım oranı düşük kaldı. Kayıtlı yaklaşık bin 900 Türk seçmenden 230`u oy kullandı. Benzer durum Almatı`da da yaşandı ve 2 bin 100 dolayındaki kayıtlı seçmenden yaklaşık 290`ı oy kullandı.

Ürdün, Azerbaycan, Mısır, İspanya, İran, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Polonya ve Tunus`ta yaşayan Türk vatandaşları da cumhurbaşkanı seçimi için bugün sandık başına gitti. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıt yaptıran ve oy kullanmak için randevu alan seçmenlerin oy verme işlemleri yerel saate göre 17.00`de sona erecek.

Yurt dışındaki seçmenler, randevu aldığı ya da kendisi için belirlenen günde oy kullanamadığı takdirde 10 Ağustos`a kadar gümrük kapılarında oy verebilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir