• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Dört Milletvekiline `Paralel` Soruşturması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Casusluk ve yasa dışı dinlemelerle suçlanan polislerin sorgulanmasını engellemeye kalkışan milletvekilleri Hakan Şükür, İdris Bal, İdris Naim Şahin ve Mahmut Tanal`a `örgüt` soruşturması açıldı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, söz konusu 4 milletvekilinin, `örgütlü` olarak adliyede kargaşa çıkarıp, polislerin sorgulanmasını engellemeye çalıştığını tespit etti. Polislerin "Gözaltı süresi doldu" diyerek adliyeden çıkmaya kalkışmasına da aynı büro tarafından el konuldu.

AK Parti`den istifa eden Hakan Şükür, İdris Bal ve İdris Naim Şahin ile CHP`li Mahmut Tanal, polislerin sorguları sürerken adliyeye gelip soruşturmayı önlemeye kalkışmıştı.

Sabah`ın haberine göre İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu işe, şüpheli polislerin sorgulanma aşamalarının gerçekleştiği adliye nezarethanesi ve duruşma salonunu gören kamera kayıtlarına el koyarak başladı.

Kamera kayıtlarında, milletvekilleri Hakan Şükür, İdris Bal, İdris Naim Şahin ve Mahmut Tanal`ın, nasıl örgütlü şekilde hareket ettikleri ve soruşturmayı engellemeye çalıştıkları net bir şekilde görüldü.

Nezarethanede cep telefonu ile yapılan çekimlerin basına servis edildiği, kamu görevlilerine hakaret edildiği, bütün bu faaliyetlerin, soruşturma, sorgulama ve yargılamayı etkilemek için yapıldığı görüldü. Gözaltında bulunan polislerin İstanbul Adliyesi`ndeki sorguları sırasında, savcı ve hâkimlerin odalarının basıldığı, nezarethanelere kamera sokulduğu, hâkimin avukatlarca baskı altına alınarak çalışmasının engellendiği belirlendi.

Savcılık yetkilileri, soruşturma kapsamında milletvekillerinin örgüt üyeliği suçundan yargılanabileceğini kaydetti. Ancak milletvekilleri ile ilgili nihai karar TBMM tarafından verilecek.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan dosya TBMM`ye gönderilecek. TBMM, 4 vekilin yargılanmasına izin verirse milletvekilleri Şükür, Bal, Şahin ve Tanal hâkim karşısında çıkacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir