`Gazze Türkiye`nin 82. Vilayeti olsun`
Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir, Filistin ve Gazze`nin yapılan zulümlerden biran önce kurtulabilmesi için Filistin`de bir halk oylamasıyla Türkiye`nin 82. vilayeti olarak kabul edilmesini önerdi.
BURSA - İslam coğrafyasında uzun yıllardır yaşanan acıları İLKHA’ya değerlendiren Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir, İslam coğrafyasında barışın sağlandığı yarınlar için, Filistin’in ve Gazze’nin Türkiye topraklarına katılmasını ve Gazze’nin Türkiye’nin 82. Vilayeti olarak bağlanmasını teklif etti.
İsrail’in Gazze saldırılarını değerlendiren Gelir, saldırıların durması için Müslümanların artık daha somut adımlar atması gerektiğini vurguladı. İslam coğrafyasında kalıcı bir barış için Müslüman devletlerin ortak bir konsensüs oluşturması gerektiğine dikkat çeken Gelir, kişisel faaliyetlerden kolektif faaliyetlere doğru adım atılmasını ve Filistinlilerin halk oylamasına gidilerek Türkiye’nin 82. Vilayeti olmasını ön gördü.
‘İslam Doğu - Batı silahlı barış gücü’nün oluşturulması gerektiğini kaydeden Gelir, “Bunu elbette bizi edenlerin daha detaylı düşünmesi gerekir. Biz sadece onların işini kolaylaştıracak sivil toplumu hazırlarız.” dedi.
“Filistin ve Gazze Türkiye’nin 82. vilayeti olsun”
Bu teklifin yapılmasının zor olması durumunda ise diğer bir tekliflerinin Filistin ve Gazze’nin Türkiye’ye bağlanması gerektiğini ifade eden Gelir, “Şayet bu teklifimiz zor geliyor ve zaman alıyor ise hemen bugün, yarın değil bu coğrafyada kanayan bu bölgede Filistinliler halk oylamasına gitmeli, ‘Biz Türkiye Cumhuriyetine bağlanmak üzere halk oylamasında Evet- Hayır yapacağız.’ Demeli. Ve sonucunda yani halk oylamasında sonuç olumlu olursa biz Filistin topraklarını 82. Vilayetimiz olarak kabul etmeye hazırız. Millet olarak hazırız. Bizi idare edenlerin hesabı ayrı olabilir. Ama biz böyle düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“La ilahe illallah diyen hiçbir kalp yoktur ki bu acıdan bu ızdıraptan nasibini almasın”
“Bugün İslam coğrafyasında ‘La ilahe illallah’ diyen hiçbir kalp yoktur ki bu acıdan bu ızdıraptan nasibini almasın”diyen Gelir, “Biz üzgünüz. Bu topraklarda yaşayan insanların çocukları gitti, babaları gitti, anneler gitti. Toprağı gitti. Ve en önemlisi onları besleyen heyecanları gitti. Yerine korkular geldi. Dünyada Müslüman’ın yalnız olmadığını, Müslüman’ın Müslüman’a anında yanında olacağını dünyaya ve bizi seyreden ruhanilere bir defa daha göstermeye mecburuz.” şeklinde konuştu.
“Filistin Türkiye’ye bağlanırsa halk Filistin’i bağrına basar”
Filistin’in Türkiye’ye bağlanma gibi bir kararı alması durumunda ise Türkiye halkının Filistin’i bağrına basacağını vurgulayan Gelir, “Türkiye insanı ilelebet yaşadığı müddetçe, o toprakları ihyaya, imara, mamur hale getirmeye, gücü yetecektir. Biz millet olarak kollarımızı sıvayıp genci, yaşlısı, çoluk çocuğu kadınıyla o topraklarda onların huzurlu, bağımsız, hür yaşamalarına yardımcı olabiliriz. Bunu bir vazifedir diye addediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Helal birliğinin sadece insanların ne yediğine değil yediği helalin enerjisinin nerede sarf edildiğiyle ilgilendiğini söyleyen Gelir, “Müslüman’a buğz etmemek, Müslüman’ın aleyhinde olmamak, Müslüman’a değişik desiselerle oyun kurmamak ve Müslüman’ın her an yanında olmak gibi bir yönünü de tarif etmek, tanımlamak ve tavsiye etmek zorundayız.” diye konuştu.
Genel Merkezi Bursa’da bulunan ve 2010 yılında Dünya Helal Gıda Birliği olarak kurulan ancak daha sonra insanın vücuduna giren şeylerin sadece gıdadan ibaret olmadığını, kozmetiği, tarımı ve turizmi gözden geçiren birlik, ismini Dünya Helal Birliği olarak değiştirdi. 37 ülkede temsilciği bulunan birliğin, 250 bilim kurulunda profesörü bulunuyor. Türkiye içerisinde 59 teknik personeli bulunan birliğin Türkçe, Arapça ve İngilizce yayın yapan dergileri var. Birlik ana prensip olarak, dünya ve ukba saadetini esas aldığını ifade ediyor. (Zeki Aras/Veysi Siyah – İLKHA)