• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Susuz mahallenin muhtarına Bakan Yılmaz'dan azar iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl’ün Adaklı ilçesi Afet Konutları Mahallesi’ne günde sadece bir saat su verildiğini belirten Adaklı Afet Konutları Mahalle Muhtarı Tuncay Direk; su sorununu, bir ziyaret için ilçeye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a aktardığını ancak konunun halli yerine bakandan azar işittiğini iddia etti.

Kendisinin daha önceden de aynı konuyu Bakan Yılmaz’la görüştüğünü ve çözüm için söz aldığını ifade eden muhtar Direk, ancak suların halen akmadığını bunu dile getirince de Bakandan: “Sesini yükseltene hizmet vermiyoruz” şeklinde azar işittiğini, buna tepki olarak da kendisinin oradan ayrıldığını söyledi.

Adaklı ilçesi Afet Konutları Mahallesi’ndeki 170 konuta günde sadece bir saat su verildiğini ifade eden mahalle muhtarı Tuncay Direk, ayrıca mahallede yeni yapılan konutların altyapı ve yol sıkıntısının da olduğunu belirtti.

“Mahalleliyi içme suyu ile terbiye ediyorlar”

Mahallelerindeki su sıkıntısı başta olmak üzere yeni yapılan konutlara varıncaya kadar birçok sıkıntıyla boğuştuklarını belirten Direk, “Bu mevcut sorunlarımızı yetkililere iletmemize rağmen bir türlü çözüm bulmadılar.”ifadelerini kullandı.

Su sorunlarını, yakın zamanda Adaklı ilçesine gelen Kalkınma Bakanı Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’a da ilettiklerini ilettiğini ifade eden muhtar Direk, “Bakan ilçemizi ziyaretinde, belediye binasındaki toplantıda; köy-mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve il encümenlerinin sorunlarını dinledi.  Sırasıyla söz alan muhtarlardan sonra ben de ‘Mahallenin kuruluşundan bugüne geçen 12 yılda mahallelinin adeta içme suyu ile terbiye edildiği siteminde bulundum.”dedi.

“Sesini yükseltene hizmet vermiyoruz”

Bu sitemi üzerine Bakan Yılmaz’dan “Sesini yükseltene hizmet vermiyoruz” şeklinde azar işittiğini iddia eden muhtar Direk, “Sayın Bakan, ses tonumdan rahatsızlık duyduğunu, üslubumun yanlış olduğunu söyledi. Benim birileri tarafından oraya bilinçli şekilde gönderildiğimi savundu. Ben daha önce de defalarca bu konuyu dile getirdim. Ben sadece su sorunumuzun çözümü için konuştum, kimseye hakaret etmedim. Eleştirim üzerine Bakan’dan azar işittim. Bunun üzerine tepki olarak toplantıyı terk ettim.”ifadelerini kullandı.

“Bize hep umut verildi ama su sorunumuz çözülmedi”

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’la daha önceden yaptığı görüşmelerde olumlu yanıt aldığını da vurgulayan muhtar Direk, “Bakan Bey daha önceki görüşmemizde danışmanlarına, ‘Not alın, en kısa zamanda ödenek çıkarılacak’ diye söz vermişti. Bize hep umut verildi, bekledik, ama su sorunumuz halen çözülmedi. Ramazan’da bile günde sadece bir saat su verildi. Burada 170 hane var. Bu vatandaş bir saatlik sürede hangi ihtiyacını karşılayabilir ki?”diyerek dert yandı.

“Birileri bizim konuşmamızı istemiyor”

Bakan Yılmaz’ın Adaklı’ya geleceği gün polisin kendilerine karşı anlamsız bir tavır içerisinde olduğunu da savunan Direk, “Bakan geleceği zaman Emniyet tarafından davet edildim. ‘Bakan beyin gelişinde eylem yapacakmışsınız’ diye sorgulandık. Ben de böyle bir şeyin olmadığını söyledim. Birileri bizim konuşmamızı istemiyor, beni siyasi duruşumdan dolayı ötekileyenlerin ihbarıyla Bakan beyin bana karşı sert çıktığını düşünüyorum. Benim bakan beye veya herhangi bir misafirimize karşı saygısızlığım olamaz. Ama ortamı germek isteyenlerin, ilçeye hizmet etmeyenlerin olduğunu bilmelerini isterim.” ifadelerini kullandı.

“Yıllardır yalvardık, ağladık yine sorunlarımız çözülmedi”

Su sıkıntısının uzun yıllardır sürdüğünü söyleyen Direk, “Bu mahalle 12 yıldır kuruldu. Ak Partinin iktidarı ile birçok köy ve mezrada dahi alt yapı, su gibi sorunlar çözülürken Afet Konutları Mahallesi’ndeki sorunlar devam ediyor. Belediye başkanları, imkânsızlıktan dolayı su sorunumuzu çözemediklerini söylediler. Bundan dolayı konuyu basın yoluyla sürekli gündeme getirmeye çalıştık. Bir önceki dönemde başkan olan Resul Antlı ile Bingöl özel idare binasında görüştük, sorunumuzu tüm detaylarıyla anlattık, rica ettik, adeta yalvardık, ama bir türlü su sorunumuz çözülmedi.”dedi.

Mahallenin altyapısı ve çöp sorunun da sağlık açısından tehdit oluşturduğunu belirten muhtar Direk,  “Sokaktaki çöpler zamanında toplanmıyor. İnsanlarımızın ve hayvanlarımızın çöp içinde yaşaması ne kadar sağlıklıdır? Bu görüntü Adaklı’ya yakışıyor mu?”diye sordu.

2012-2013 yıllarında mahallelerinde yapılan konutlarla ilgili sorunları da dile getiren Direk, “ Bakalım bu konutların yolu var mı? Alt yapısı yapılmış mı? Bu konutları yapan müteahhit, kime teslim etti de iş bitirimi aldı? Bu işlere kim onay verdi? Soruyorum, Sayın Bakanım, Sayın Valim, sayın vicdan sahibi yetkililer, gelin olayı yerinde kendi gözlerinizle görün!”ifadelerini kullandı.

“Gelin olmayan içme suyundan bir bardak çayımızı için”

Son olarak yetkililere seslenen muhtar Direk, mahalle içinde bulunan çeşmede kuyruklar oluşturan kadın ve çocukların çok sıkıntı çektiğini belirtti. Direk,  “Rica ediyorum, gelin olmayan içme suyundan bir bardak çayımızı için. Bize bir çözüm bulun, artık yeter, bu çileyi çekecek sabrımız kalmadı.” diye konuştu.

Mahalle kadınları su kuyruğunda çile çekiyor

Çeşmeden suları akmadığı için su taşıyarak çile çektiklerini dile getiren mahalle sakinlerinden Ayten Küpelioğlu, Nejla Doş ve Hidayet Sülün, sorunlarını şöyle dile getirdi: “Yetkililerin Allah’tan korkmasını bekliyoruz. Ramazan ayında bile günde bir saat su bırakıldı. Bu bir saatte çocukları mı banyo ettirelim, çamaşır mı yıkayalım, bulaşık mı yıkayalım.Bu sorunmuzun bir an önce çözülmesini istiyoruz” (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir