• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
İhsanoğlu Adana'da soruları cevapladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - CHP ve MHP’nin ortak çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmaları kapsamında Adana’ya geldi.

Seçim otobüsüyle şehir turu atan İhsanoğlu, daha sonra Adana Valisi Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlüyü makamlarında ziyaret etti.

Cuma namazını Sabancı Merkez Cami’de kılan İhsanoğlu burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra Sular VIP salonuna geçen İhsanoğlu burada ki tanıtım toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanlığı yarışında iddialı olduğunu belirten İhsanoğlu 10 Ağustos günü yüzde 60 oy oranı ile ilk turda seçimi kazanacağını iddia etti.

Öte yandan Türkiye’nin Suriye politikasını da eleştiren İhsanoğlu,”Yanlış politikalar yüzünden Suriye-Türkiye sınırı kevgire döndü. Sınır güvenliği diye bir şey kalmadı. Girenin çıkanın haddi hesabı yok.” dedi.

Kendisinin Mısırdaki darbeye ortak olduğu yönündeki eleştirilere de cevap veren İhsanoğlu,  “Ben mesela geçen sene Sisi ile beraber darbe yaptım. Siz bunu biliyor musunuz, Mısır’daki Müslüman Kardeşler rejimini ben indirmişim, şimdi de darbeci oldum. Böyle siyaset olur mu? Bir düşman, hayali bir düşman yaratılıyor ve o düşmana hücum ediliyor, ondan sonra arkasından yüzde 45’i topluyorsun, onun oyunu alıyorsun. Bu doğru mudur?”  şeklinde konuştu.

Filistin davasına Yaser Arafat döneminden bu yana hizmet ettiğini ve bundan şeref duyduğunu söyleyen İhsanoğlu, Alevilerle ilgili gelen bir soru üzerine “Daha önceki bir demecimde, Suriye’deki Aleviler ve Türkiye’deki Aleviler arasında isim benzerliğinden başka bir benzerlik yoktur dedim. Türkiye’dekiler tasavvufla, irfan kültürüyle ve Türk gelenekleriyle yoğrulmuş mükemmel bir inanç sistemidir ve bu bize mahsustur. Suriye’deki Alevi komşularımıza Nusayriler derler. Ben bunu söyledim. Bu yorum da çarpıtılarak üzerinde fırtınalar yaratıldı ve ek beyanlar yapıldı. Bunun üzerine ülkemizdeki Alevilerle bir araya geldim ve fikirlerimi paylaştım. Yanlış anlaşmalar giderildi ve herhangi bir mesele kalmadı” ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde sıkça gündeme getirilen İstiklal Marşı konusuna da değinen İhsanoğlu, “Arife günü Edirnekapı’daki Şehitliği ziyaret ettim, şehitlerin ve Mehmet Akif’in kabirlerinde Fatiha okudum. Oraya şehitlerimizin aileleri de gelmişti ve benim etrafımda toplandılar. Devletin kendilerinin kapısını hiç çalmadığını söylediler. Biz evlatlarımız vatan uğruna feda ettik, kimse bizi aramıyor sormuyor. Evladımı şehit edenlerin peşindeler diye şikâyetlerde bulundular. Bunun üzerine yine çarpıtılan söylemler gündeme getirildi. Çanakkale en fazla şehit verilen cephelerden biridir. Mehmet Akif’in dizelerinde geçen “şüheda”, “şehit” kelimesinin çoğuludur. Ben, Mehmet Akif’in buradaki lafının Çanakkale için söylendiği şeklinde yorumladım ve bu yönde bir söylem yaptım. Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’ndaki tüm sözlerinin ve dizelerinin altına imzamı atarım. Benim Türkiye’den başka bir bayrağım ve toprağım olmadı. Gurbette doğanlar vatanın manasını herkesten daha iyi bilirler.” şeklinde konuştu.  (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir