• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazetecilerden İLKHA`ya Geçmiş Olsun Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Şırnak’ın Cizre ilçesinde İLKHA muhabiri Abit Dündar’a gündüz ortasında yapılan saldırı ve kaçırma teşebbüsünün ardından başlatılan soruşturmada bir netice alınmamasına tepkiler sürerken Mardin’de görev yapan gazeteciler, İlke Haber Ajansı Mardin Bürosunu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Olayın yaşandığı ilk günden itibaren tepkilerini ortaya koyan Mardinli gazeteciler, olayın biran önce aydınlatılmasını bekliyor.

Ziyarette konuşan Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başanı Nezir Güneş, geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan İlke Haber Ajansı Cizre muhabiri Abit Dündar`ın kaçırılma girişiminin ardından Hatay`ın Belen ilçesinde Kıcı civarında bir kamyonda çıkan yangını görüntülemeye çalışan AA muhabiri Burak Milli ve Sabah Gazetesi İskenderun muhabiri Veysel Cıncık`a yönelik bir saldırının yaşandığını hatırlattı.

Saldırıda yaralanan meslektaşlarına "Geçmiş olsun" dileğinde bulunan Güneş, bölgede gazetecilerin zor şartlarda görev aldıklarını söyledi.

Son zamanlarda özellikle bölgede görev yapan basın mensuplarına yönelik saldırıların artması kendilerini tedirgin ettiğini ifade eden Güneş, “Gerekçesi her ne olursa olsun, Milli, Cıncık ve Dündar`a çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gazetecilerin görevi başındayken gün geçmesin ki başına şiddet, darp ve tehdit ediyor olmasın. Gazeteciler ya öldürülüyor, ya kaçırılıyor, ya yargılanıyor, ya darp ediliyor, ya da tehdit ediliyor. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle birlikte, gazetecilere yönelik her türlü saldırı ve engelleme girişimine kararlılıkla karşı koyacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

Sağlık ve eğitim çalışanlarına yapılan şiddet uygulamalarında bakanlığın müdahil olmasını örnek veren Güneş, “Kamuoyunu aydınlatma görevi yapan biz gazetecilerin aynı zamanda kamu görevini üstlenmiş olmamızdan dolayı gazeteci dostlarımızın başına gelen şiddet, tehdit ve dayak olaylarında Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün de müdahil olmasını talep ediyoruz. Özellikle bölgemizde yoğunlukta olan dayı yeğen ilişkisi ile bir gazetecinin şiddet görmesinden sonra savcılıkta araya birilerinin girmesi ile konu kapanıyor. Bunun önüne geçilmesi için BYEGM’e bağlı avukatların bu davaları takip etmelerini istiyoruz.” dedi.

Ziyarete Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Mardinlife Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A. Kadir Üründü, TRT Muhabiri A. Vahap Erdoğan ve Anadolu Ajansı Mardin Muhabiri Halil İbrahim Sincar katıldı.

(M. Salih Keskin- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir