• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze afet bölgesi ilan edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS – Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın, Gazze`yi "afet bölgesi" ilan ettiği bildirildi.

Siyonist İsrail’in havadan ve karadan sürdürdüğü saldırıların ardından Gazze’de tam bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail katliamlarını aralıksız sürdürürken Filistinliler, en temel ihtiyaçlar olan gıda-su ve ilaç bile bulamıyor.

Gazze Belediye Başkanı Nizar Hicazi, elektrik santralinin bombalaması üzerine üretimin tamamen durmasıyla bölgede insani felaket yaşandığını kaydetti.


Elektriğin kesilmesiyle birlikte insanların çevre felaketiyle yüzyüze kaldığını kaydeden Hicazi, " Elektrik olmadığı için atık su arıtma tesisleri çalışmıyor, halk içme suyuna ulaşamıyor. Belediye, arıtılmamış deniz suyunu kullanmak zorunda kaldı. Bu da sağlık alanında felakete yol açtı" ifadelerini kullandı.


İsrail`in su kuyularını da hedef aldığını belirten Hicazi, 200 kuyunun kullanılmaz halde geldiğini, temiz su bulmakta güçlük çektiklerini bildirdi.

Kanalizasyon sularının pompalanamadığı için çevre felaketine yol açabileceğini söyleyen Hicazi, "Üretimi günlük 6 saati geçmeyen jeneratörleri kullanıyoruz. Ancak bu yeterli değil. Kanalizasyon sularının sokaklara taşmasından, evlerin su altında kalmasından endişe ediyoruz" şeklinde yaşanan drama dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir