• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...
Gazze`de Son Bilanço: 1363 Şehid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, israil`in aralıksız devam eden saldırılarında son bir gün içinde 131 kişinin hayatını kaybettiğini, 463 kişinin yaralandığını söyledi.

Kudra, israil`in Gazze Şeridi`ne saldırılarının 25`inci gününde ölü sayısının bin 363`e, yaralı sayısının ise 7 bin 680`e yükseldiğini kaydetti.

Saldırıların başladığı 7 Temmuz`dan bu yana israil`in hava, kara ve denizden sürdürdüğü saldırılarında 315`çocuk, 166 kadın ve 58 yaşlı hayatını kaybetti.

Ramallah`da protesto

Öte yandan, Ramallah kent merkezindeki El-Menara Meydanı`nda bir araya gelen Filistinliler, Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı`nın tamamen açılmasını ve israil`in Gazze saldırılarının durdurulmasını talep etti.

Gazze`deki Filistinlilerin korunması konusunda "pasif bir tutum sergileyen" Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtı sloganlar atan göstericiler, saldırılar karşısında ``sessiz kalmakla`` suçladıkları Arap dünyasına da israil ile ilişkilerini kesmeleri ve ürünlerini boykot etmeleri çağrısında bulundu.

Batı Şeria`da 12 Haziran`da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz`da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. israil, olayların ardından 7 Temmuz`da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze`ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir