• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfalı Peygamber Sevdalıları halk ile bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu İkindi namazının ardından Hasan Paşa cami avlusunda halk ile bayramlaştı. Düzenlenen bayramlaşma etkinliğine halk yoğun ilgi gösterirken, programda bir konuşma yapan Av. Emin Güneş, ‘Şüphesiz Müslümanlar kardeştir’  ayetinin  bu günde pekiştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Çocuk, genç, yaşlı  her yaştan insanın katıldığı bayramlaşma etkinliği, salavatlar eşliğinde gerçekleşti.

Bayramlaşmanın ardından cami avlusunda bir konuşma yapan Av. Emin Güneş, öncelikle Gazze’de savaşan mücahitlerin bayramlarını tebrik ettikten sonra, İslami dava uğruna cezaevinde bulunan Müslümanların ve ailelerinin bayramlarını kutlayarak, bu bayramın ailelerinden ayrı geçirilen son bayram olması temennisinde bulundu.

“Müslümanların en büyük zaafı silahsızlık değil parçalanmışlıktır”

Güneş konuşmasında,  “Bayram denilince Müslümanlar aralarındaki küskünlüğü bitirmesi, kardeşliği pekiştirmesi gerekir. Fakat böyle olmuyor. ‘Şüphesiz Müslümanlar kardeştir’ ayetini bugün pekiştirmemiz gerekiyor. Müslümanların en büyük zaafı silahsızlık değil parçalanmışlıktır. İslam düşmanlarının en büyük kazancı son teknoloji silahlar değil bizim parçalanmışlığımızdır.” dedi.

Türkiye’de İslam düşmanı kimler varsa, bu bayramda aileleriyle birlikte olduğunu belirten Güneş, kendilerine İslam’ı dert edinen insanların ise, halen cezaevinde ailelerinden  uzak  olduğunu vurgulayarak Müslümanların  bunu kendilerine  dert edinmesi gerektiğini söyledi.

Bayramlaşma  merasimi,  Gazze’den misafir olarak gelen Muhammed El Madakka’nın,  Arapça yaptığı dua ile sona erdi.  ( Sedat Kuşulay / Mustafa Bikeç- İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir