• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Bayramı üzüntü içerisinde geçirmekteyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Bayram ziyaretleri kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştiren Gaziantep Valisi Erdal Ata, ziyaretlerinin ardından Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına geçti.

Gaziantep Valisi Erdal Ata Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında yaptığı konuşmasında İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değindi.

Bayramların manevi duyguların en üst düzeye çıktığı önemli günlerden olduğunu belirten Vali Ata, “Ama bu bayramı maalesef üzüntü içerisinde geçirmekteyiz.  İslam coğrafyasında bayram üzüntü ve acıyla kutlanmaktadır. Gazze'de bine yakın Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti, Suriye'de, Irak'ta binlercesi hatta Suriye'de yüz binlercesi hayatını kaybetti. Evinden, yerinden, yurdundan oldu. Ümit ediyorum hiç değilse bayramda kan dökülmez.” dedi.


 

İslam coğrafyalarında dökülen kanın, gözyaşının sona ermesi temennisinde bulunan Vali Ata, “İslam coğrafyalarında kan ve gözyaşı hiç dinmedi. Temennimiz dökülen kanın, gözyaşının sona ermesi, diğer kıtalarda olduğu gibi İslam coğrafyasında da yaşayan Müslüman kardeşlerimizin barış, huzur içinde hayatlarını idame ettirmeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle başta milletimiz olmak üzere tüm İslam dünyasının bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir