• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa teleferiğindeki arıza paniğe neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa'nın yeni teleferiği bayram tatilini Uludağ'da geçirmek isteyen çoğunluğu Arap turistlere yine kabus yaşattı.

Teleferik  arıza yapınca 1,5 saati havada asılı kalarak geçiren yerli ve yabancılardan oluşan turistler büyük korku yaşadılar. Alternatif sistemin hayata geçirilmesiyle teleferik kabinlerindeki yolcular Sarıalan'a çıkarıldı. Burada bekleyen yolcular da kara yoluyla Bursa'ya gönderildi.

Kısa süre önce açılışı yapılınca Bursa'nın simgesi haline gelen teleferik, bugün mekanik bir sorundan dolayı arıza yaptı. Meydana gelen arızadan dolayı teleferikte bulunan vatandaşlar 1,5 saatlik bir çalışmanın ardından sorunsuz bir şekilde tahliye edildi. Herhangi bir sağlık sorunu yaşanma ihtimaline karşı olay yerinde birçok ambulans hazır halde bekletildi. Sorunun şanzımandaki rulmanların dağılması sonucu oluştuğu öğrenildi.

Yetkililer bin 246 kişinin sorunsuz olarak tahliye edildiğini söylerken, herhangi bir sağlık sorunu yaşanmadığını bildirdiler

Sarıalan'da kalan ve Bursa'ya dönemeyen yolcular ise gönderilen otobüslerle şehir merkezine gönderildi.  (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir