• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Yapıcıoğlu: `Buruk Bir Bayram Sevinci Yaşıyoruz.`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram Namazı çıkışı açıklamada bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerden dolayı bayramı buruk geçirdiklerini ifade etti.

İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırı ve katliamlar nedeniyle buruk bir bayram sevinci yaşadıklarını belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, “Yine buruk bir bayram sevinci, yine İslam coğrafyasının her tarafında kan, gözyaşı, katliam ve soykırım. Bütün bunlara rağmen biz yine zalimlere inat bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. Umuyorum ve diliyorum, Rabbimden niyaz ediyorum ki; inşallah bu bayram yeryüzündeki bütün mazlumların kurtuluşuna vesile olur. Zalimlerin yıkılışını ve zulüm ettikleri coğrafyalardan bir bir defolup gidişlerine inşallah bu bayram vesile olur.” dedi.

İsrail’e suç duyurusu dilekçelerini hazırladıklarını ama henüz vermediklerini söyleyen Yapıcıoğlu, resmi tatilin sona ermesinin  hemen ardından hiç beklemeden İsrail’e işlediği katliamlardan dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suç duyurusu dilekçemizi hazırladık henüz vermedik. İnşallah öyle zannediyorum ki, bayramdan sonra mesainin başlamasının ardından dilekçemizi savcılığa vermeyi düşünüyoruz. Gerekçemiz şudur; İsrail’in yaptıkları tam anlamıyla bir soykırım suçudur. İnsanlığa karşı bir suç ve uluslararası soykırımın önlenmesine dair sözleşmeyi imzalayan ülkelerin tamamının bu tür suçlarla mücadele etmesi kendi üzerlerine bir sorumluluktur, bir zorunluluktur. Biz de bu konuda aslında harekete geçmesi gereken savcılıkları harekete geçirmek için suç duyuruş işlemlerimizi inşallah önümüzdeki hafta Pazartesi veya Salı günü savcılığa teslim etmeyi düşünüyoruz.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir