• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Gazeteciler Kaçırılmak İstenen Meslektaşlarına Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlke Haber Ajansı Cizre muhabiri Abit Dündar’ın çarşı ortasında kaçırılmak istenmesine ilk tepki Mardin Gazeteci ve Yazarlar Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Nezir Güneş, “Gazetecilere yönelik her türlü saldırı ve engelleme girişimine kararlılıkla karşı koyacağımızın bilinmesini istiyoruz.” dedi.

Son zamanlarda ülkemizde görev yapan basın mensuplarına yönelik saldırıların artması kendilerini tedirgin ettiğini ifade eden Güneş, “Gazetecilerin görevi başındayken gün geçmesin ki başına şiddet, darp ve tehdit ediyor olmasın.  Gazeteciler ya öldürülüyor, ya kaçırılıyor, ya yargılanıyor, ya darp ediliyor, ya da tehdit ediliyor.” diye konuştu.

Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: “En son komşu ilimiz Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün (27.07.2014) bir markette bayram alışverişini yapan İlke Haber Ajansı Cizre muhabiri Abit Dündar, saat 18.30 sıralarında zamanında derin güçlere çalıştıkları tespitli olan kişiler tarafından araçla önce ezilerek öldürülmek daha sonra da kaçırılmak istenmiş. Olaya şahit olan halkın araya girmesiyle saldırganlar araçlarına binerek olay yerinden kaçmışlar.”

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Derneği olarak vuku bulan bu üzücü olayı esefle kınadıklarını açıklayan Güneş, “Meslektaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

Uzun bir aradan sonra bölgemizde yeniden ortaya çıkan derin güçlerin, görevi sadece haber yapmak olan gazetecilere böyle bir eylemde bulunmasına anlam veremediklerini dile getiren Güneş, İlgili ve yetkili kişileri, bu olayın üzerinde hassasiyetle durmalarını beklediklerini ifade etti ve gereğinin yapılmasına çağırdı.

Güneş, “Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyu aleyhine olan haksızlıkları, yolsuzlukları haber yapmak gazetecilerin en önemli işlevidir. Bu olayı da halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

Gazetecilere yönelik bu tür davranışların asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Güneş, hele hele gazeteciye fiili saldırının hiçbir şekilde hoş görülemeyeceğini söyledi. Güneş, “Gerekçesi her ne olursa olsun, Abit Dündar’a yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizle birlikte, gazetecilere yönelik her türlü saldırı ve engelleme girişimine kararlılıkla karşı koyacağımızın bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir