• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Belçika Muhalefeti: israil İle İlişkiler Askıya Alınsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL- Belçika muhalefet partileri, Siyonist israil’in saldırılarını kınayarak, 6 Eylül’de israil ve Belçika arasında oynanacak Avrupa Kupası ön eleme maçında Belçikalı siyasetçileri tribünlerde görmek istemediklerini belirtiler.

Yeşil Parti ve Ecolo yaşanan şiddeti ve uluslararası insan hakları ihlallerini kınayarak, Filistin’deki korkunç derecedeki sivil kayıplara dikkat çektiler. Yeşil Parti Milletvekili Wouter De Vriendt ‘Uzaktan izlemenin vakti geçti, artık önlemler alınmalı.’ Dedi.

israil’in ürünleri yasaklanmalı

Wouter De Vriendt, ‘Belçikalı siyasetçiler uzun zamandır duyarsız’ sözleriyle Belçikalı duyarsız siyasetçileri yerdi.

Yeşiller, olası üç öneri teklif etti. Bu öneriler israil Büyükelçisinin geçici süreyle sınır dışı edilmesi,  Filistin topraklarında inşa edilen yasadışı yerleşim birimlerinden gelen ürünlerin boykot edilmesi ve hiçbir politikacı ya da kraliyet ailesinden hiç kimsenin israil-Belçika Avrupa kupası ön eleme maçında tribünlerde bulunmaması. De Vriendt’a  daha sonra, hiçbir devlet yetkilisinin VIP tribünlerde oturma zamanının olmadığını belirterek bunun  israil ile ilişkilerin her zamanki gibi olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Bu kendini savunma değil

“israil askeri saldırıları artık kendini savunma değil, israil operasyonlarıyla Filistinlilere olabildiğince acı çektirmek istiyor.” Diyen De Vriendt Avrupa ülkelerinin duyarsızlığına vurgu yaparak, “Nasıl olurda Belçika elinden bir şey gelmediğini iddia edebilir? israil’in bu tutumuna karşı normal ilişkiler yürütülemez. Belçika, Avrupa`da bu alanda bir öncüdür.” İfadelerini kaydetti. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir