• DOLAR 32.566
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2427.54
  • ...
`israil yenilmiştir zafer Direniş`in`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BEYRUT- Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen kutlama programında onbinlerce kişiye seslenen Lübnan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, Siyonist İsraillilerin üç yerleşimcinin kaçırılmasını Amerika’nın örtbasıyla israil saldırısı başlatmak için bir bahane olarak kullandığını belirti. Nasrallah, tek hedefin Hamas’ın olmadığına dikkat çekerek, hedefin; direnişin, Gazze ve diğer her yerde savunduğu her şey olduğunu söyledi.

Lübnan Hizbulllah Lideri yaptığı konuşmada, üçlü altının savaşın sonucunu tayin edeceğini belirterek bu üçlü altını ise sebat halk ve siyasi direniş olarak açıkladı.

“Direniş, ambargo kaldırılmadan ateşkesi kabul etmemeli”

Nasrallah daha sonra, “Tüm dünyaya diyorum ki, mesele direnişse Gazze zaten şimdiden zafer kazanmıştır. 18. gündeyiz ve görüyoruz ki düşman tek bir hedefe bile ulaşamamıştır. Yüksek ve gür sesle diyorum ki direniş zaten zafer kazanmış durumdadır. Gün geçtikçe, Kudüs Günü`nün kutlanmasının gerekliliğini anlıyoruz bugünlerde, gerçek sorumluluğumuzu anlıyoruz. Gazze şu an davasıyla, mücadelesiyle tüm ayrılıkların ve hassasiyetlerin üstündedir. Direniş ambargo kaldırılmadan ateşkesi kabul etmemelidir" dedi. 

"israillilerin kafasının karışmış vaziyette olduğunu ve düzgün bir hedeflerinin bile olmadığını ifade eden Nasrallah, "Dikkat edin. Geçmişteki savaşlardan öğrendikleri tek şey budur: Beklentilerini yüksek tutmayı bıraktılar. Kaçırılan asker hakkında konuşmuyorlar bile. Gerçek hedefler hakkında konuşmaya cüret edemiyorlar. Gayet ortalama hedeflere sahipler çünkü biliyorlar ki başarısız olacaklar ve beklentiyi yüksek tutmadıkları için insanlarının önünde kötü görünmeyecekler. `Direnişi 6, 12 saatte bitireceğiz` deyip duruyorlardı. Bir daha soruyorum, kaçıncı gündeyiz bugün? 18. gündeyiz ve evet, İsrailliler başarısız oldular. Kuşatma altındaki Gazze`de direnişi mağlup etmekte başarısız oldular" şeklinde devam etti. 

"ABD, İsrail `in suçlarını aklıyor"

Nasrallah, Amerika’nın her zaman olduğu gibi bugün de israil`in suçlarını akladığının altını çizerek,  ve Amerika’nın hala israil`in en büyük destekçisi olduğunu söyledi.

Filistin deki direnişin bitmesi için uzun soluklu bir siyasetle karşı karşıya olduklarını belirten Nasrallah daha sonra,  Körfez şeyhleri ve onlarla dirsek temasındaki israil’in  durdurulmaması durumunda Ortadoğu’nun cehenneme döneceğini söyledi.

“Filistin davasını unutturmak istiyorlar”

Hizbullah Lideri Nasrallah daha sonra, “Filistin`i ve Filistin davası ile ilgili her şeyi unutmamızı istiyorlar. Bunu Lübnan`da gördük. Düşman, Filistin`e odaklanmayalım diye dikkatimizi başka yere çekmek için komplolar, iç çatışmalar tasarladı. Gazze katledilirken, bazı Arap ülkelerindeki insanlar kendi günlük yaşamlarıyla, ekonomik zorluklarla meşgul durumda. Arap milletlerinin kalbini kanatmak için, bu sayede neden burada olduğumuzu ve gerçek kavganın ne olduğunu unutturmak için bunu yapıyorlar. Biliyorlar ki Filistin halkını bitiremeyecekler ancak Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan uzun dönemli bir siyasetle karşı karşıyayız. Şu anda şahit olduğumuz şey budur. Filistin davasını yok etme planları yapıyorlar.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir