• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
`Bütün terör olaylarının arkasında İsrail var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yapılan basın açıklamasına yüzlerce kişi katılırken, açıklamada bütün terör olaylarının arkasında İsrail’in olduğu vurgulandı.

Teravih namazından sonra başlayan açıklama öncesi İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar kısa bir konuşma yaptı.

Müftü Çınar, “Kudüs davası bir İslam davasıdır. Müslümanların namusudur. Kudüs bizimdir, yani İslam ümmetinindir. Nasıl Batman bizimse, nasıl Diyarbakır bizimse, nasıl ki İstanbul bizimse Kudüs’te aynı şekilde bize yani Müslümanlara aittir.” dedi.

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Sabır Baskın, genelde yeryüzünde özelde ise Filistin’de (Gazze) yapılan zulüm ve katliamlara değindi.

Baskın, Siyonist İsrail’in mübarek Ramazan ayında Gazze’ye havadan, denizden ve karadan saldırarak vahşi bir katliama giriştiğini belirtti.

“İsrail kana doymuyor”

Açıklamasında Baskın, “İslam ülkelerinin kayıtsız ve duyarsız kalması, basit konuşmaları geçmeyen kınamalar yüzünden şımaran terör devleti İsrail maalesef kana doymamaktadır. Yıllardır Gazze’yi açık hava hapishanesine dönüştürmüş, adeta ev, okul, cami ve hastane ne varsa bombardıman altına almıştır. Gazzeliler günlük ihtiyaçlarını karşılayacak su, elektrik, gıda ve tıbbi malzemeler gibi birçok hayati gereksinimi karşılamamaktadır. Hastaneler doldu taştı ve maalesef hastalar kaderine bırakılmaktadır.” dedi.

“Bütün terör olaylarının arkasında İsrail var”

Bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail’in olduğuna dikkat çeken Baskın, “Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. Müslümanları öldürürken ibadet niyetiyle öldürmesi olayın vahametini daha net anlatmaktadır.” İfadelerini kullandı.

“Ümmet olarak bir araya gelmekten başka çaremiz yoktur”

Müslümanlar olarak uyanık olunması gerektiğinin altını çizen Baskın, “Yeryüzündeki fitnelere girmekten kaçınıp hepimizin Allah’ın ipine sarılması lazımdır. Ümmet olarak bir araya gelmekten başka çaremiz yoktur. Ya birleşip zalime dur diyeceğiz ya da zalimin zulmü altında inleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sık sık “Kahrolsun İsrail”, “Hamas’a selam direnişe devam”, “Gazze İsrail’e mezar olacak” gibi sloganların atıldığı basın açıklaması, Filistin ve bilhassa İslam ümmeti için edilen dua ve Filistin şehitleri için kılınan gıyabi cenaze namazıyla son buldu. (M. Said Aksoy-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir