• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çikolata paralarını Gazze`deki çocuklara gönderdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Siyonist İsrail`in Gazze saldırısında vurulan 5 yaşındaki kız çocuğunun elindeki çikolatayı bırakmaması insanlığı derinden yaralamıştı. Kaleönü Mahallesi sakinleri, Kadir Gecesi’nde Camide dağıtılmak üzere alınan çikolataları almayarak, çikolata yerine para topladılar. Toplanan 2 bin TL Filistin’li çocuklara gönderildi.

Gazze`ye ölüm yağdıran  Siyonist İsrail`in katliamı en çok da çocukları vuruyor. İsrail`in son Gazze saldırısında vurulan 5 yaşındaki kız çocuğu, elindeki çikolatasını bırakmamış ve bu durum İsrail vahşetinin en çarpıcı görüntülerinden biri olarak tarihe geçmişti. Küçük kızın tedavi gördüğü hastanede, elinden çikolatasını düşürmemesi, tedavi eden doktorları ve İslam dünyasını derinden etkilemişti.

Bingöl merkez Kaleönü Mahallesi sakinleri ise; Kadir Gecesi’nde Cami’ye vatandaşlar tarafından getirilen çikolataları getirmeyerek, çikolata yerine para yardımı kampanyası yaptılar. Mahalleli ‘Çikolata alacağıma parayı Gazze’de çocuklara göndereyim’ düşüncesiyle 2 bin TL toplayarak Filistin’deki çocuklara gönderdi.

Konu hakkında bilgiler veren Kaleönü Mahalle Sakinleri,  Filistin’de yaşanan vahşette vurulan ve ağır yaralı olan 5 yaşındaki kız çocuğunun elinde çikolatasını bırakmamasının kararda önemli argüman olduğunu ifade ederek, “Bizler bu sebepten dolayı Mahalleli olarak her yıl Kadir Gecesi’nde Cami’ye getirilen çikolata yerine cemaatimizden Filistinli çocuklara gönderilmek üzere para topladık. 2 bin TL’yi Gazze’deki çocuklara çikolata almaları için gönderiyoruz” dediler.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir