• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
 Ağustos`ta Asker Olacakların Teslim Tarihi Değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimleri nedeniyle Ağustos’ta askere gidecek olanların teslim tarihlerinde değişiklik olduğunu bildirdi. Buna göre, er celbinde silah altına alınacaklar ile yedek subay adayları 11-14 Ağustos tarihlerinde birliklerine teslim olacak.

MSB Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, demokrasinin gereği olan vatandaşlık haklarını kullanarak 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminde sevke tabi yükümlülerin oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla celp teslim tarihlerinin değiştiği ifade edildi. Ağustos er celbinde silah altına alınacak 1’inci grup yükümlülerin 4-7 Ağustos olan sevk tarihleri 11-14 Ağustos, yedek subay celbinde kısa dönem er olarak silah altına alınacak 1’inci grup yükümlülerin 4-8 Ağustos olan sevk tarihleri 11-14 Ağustos olarak değiştirildiği bildirildi.

Açıklamada, daha önceden e-devlet üzerinden veya askerlik şubesine şahsen başvurarak sevk evrakını almış olan yükümlülerin, e-devlet üzerinden veya en yakın askerlik şubesi başkanlığına müracaat ederek, yeni tarihli sevk evrakını alarak birliklerine zamanında katılmaları gerektiği ifade edildi.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi, en yakın askerlik şubesi başkanlığından veya www.asal.msb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir