• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze`de Şehit Sayısı 805`e Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, Siyonist İsrail`in Gazze Şeridi`nin farklı bölgelerine kara, hava ve denizden düzenlediği saldırılarda 190`ı çocuk, 97`si kadın ve 47`si yaşlı olmak üzere 805 kişinin şehit olduğunu, 5 bin 207 kişinin yaralandığını belirtti.

Günün ilk saatlerinde Gazze`deki tarım arazilerinin ve evlerin hedef alındığı saldırılarda 3 Filistinlinin daha şehit olduğunu ifade eden Kudra, şehit olanlar arasında Deyru`l Belah kentinde evine saldırı düzenlenen hamile bir kadının da bulunduğunu kaydetti.

Siyonist İsrail Hamas Sözcüsü Berdevil`in evine füze saldırısı düzenledi

Siyonist İsrail`in, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil`in evinin de aralarında bulunduğu Gazze Şeridi`ndeki farklı yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Siyonist İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, günün ilk saatlerinde Gazze`ye düzenlediği bombardımanda, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil`in Han Yunus`un doğusunda bulunan Karara beldesindeki evi ile çok sayıda bina ile tarım arazisini hedef aldı.

Siyonist İsrail güçlerinin 3 füze attığı Berdevil`in evinin kullanılamaz hale geldiği, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Siyonist İsrail ordusu 7 Temmuz`dan bu yana Gazze Şeridi`ne düzenlediği saldırılarda, 5`i siyasi büro üyesi olmak üzere 12 Hamas üst düzey yetkilisinin daha evini hedef aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir