• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
DİMED Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle yazılı bir tebrik mesajı yayımladı.

Toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelen yazılı ve görsel basının önemine dikkat çekilen açıklamada, basında sansürün kaldırılışının üzerinden 106 yıl geçmiş olmasına rağmen halen gazetecilerin mesleklerini özgürce icra edemedikleri belirtildi. Basın özgürlüğü önündeki engellerin bir an önce kaldırılması gerekliliği vurgulandı.

Gazeteciliğin; hukuk, inanç, genel ahlak, basın meslek ilkelerini ve toplum menfaatlerini her zaman ön planda tutarak kamuoyunun bilgilendirilmesi için çabalayan bir meslek olduğu belirtilen açıklamada, bu kapsamda çalışan basın mensuplarına tüm kamu kurum ve kuruluşlarının gereken destek ve kolaylıkları göstermesi gerektiği ifade edildi.

Basın mesleğinin zor ve meşakkatli bir meslek olduğu belirtilen açıklamada, “Bu anlamlı günde, büyük zorluklarla mesleklerini icra eden, halkının bilinçlenme ve bilgiye ulaşmasında önemli rol oynayan tüm basın-yayın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyor, doğru ve ilkeli bir düzlemde başarılı yayınlar diliyoruz.”denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir