• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Belediyeler Birliği Gazze'ye yardım yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullu muhtarlar ve yetim çocuklarla iftarda buluştu. Yenikapı Şehir Parkı’nda düzenlenen ve bine yakın muhtar ile aileleri ve yetim çocuklar katıldı.

İftar sonrasında muhtarlara hitap eden Kadir Topbaş, rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’in son günlerine gelindiğini hatırlatarak, İstanbulluların Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Topbaş, Filistin Gazze ile Suriye, Irak ve Mısır gibi İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, “Bir lokma ekmeğe muhtaç olan ve İsrail’in bombardımanı ardında can çekişen insanlar var. Her lokmamızda eminim ki onları da hissediyoruz. Bu dünya hepimize yeter, ne paylaşılamıyor? Dünyanın cesetleri saymakla yetindiği bir dönemin ayıbında yaşıyoruz. 21. yüzyılda halen çocuklar öldürülüyor, anneler ağlıyor, halen gözyaşı ve kan var. Nedir bu hırs? Zalimler hiçbir zaman abat olmadılar. Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmıyor. Katlediyorlarsa, şehit ediyorlarsa, bir müddet sonra kendileri de gidecek. Filistin’deki insanlık onurunun kurtulması için dünyaya sesleniyoruz; Gelin insani değerlere sahip çıkın. İnsan olma gururunu yaşayın. İnsanlara kan ve gözyaşını yaşatmayın” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Gazze için yardım hazırlığında olduğunu ifade eden Topbaş, “Başkanlığını yürüttüğüm Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Gazze’ye yardım için bir hazırlık içinde. Kadir Gecesi’nde mazlumları dualarımızdan eksik etmeyelim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir