• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Bayan din görevlilerinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Diyanet İşleri Başkanlığının “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganıyla yola çıkan Mardin İl Müftülüğünün Vaiz ve Kur’an kursu öğretmenleri, “Yalnız Değilsiniz” projesiyle ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Mardin’e yerleşen Afganlı misafirleri ziyaret ederek Ramazan Paketi dağıttı.

Afganistanlı aileye kendi aralarında topladıkları yardımları dağıtan Mardin İl Müftülüğü Vaizleri, “Bizler yardımlaşmanın, kimsesizlere sahip çıkmanın öneminden sürekli bahsediyoruz. Toplumun örnek olarak gördüğü din görevlilerinin daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğinin farkındayız. Bu yüzden Kur’an kursu öğretmenlerimizin de desteğiyle bir proje hazırlamak istedik. Amacımız yaklaşan bayramda ve diğer zaman dilimlerinde de kimsesizler ve zor durumda olanların her konuda bir nebzede olsa yaralarını sarmak istedik.” dediler.

Bayan din görevlileri ayrıca, bunun bir başlangıç olduğunu bundan sonra da her konuda destek vermeye hazır olduklarını belirttiler.

Bayram öncesi dağıtılan paketleri memnuniyetle karşılayan Afganistanlı aileler, Mardin halkına gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle büyük bir minnet duyduklarını ifade ettiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir