• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
`Basın toplumun en önemli ve gerekli kurumlarından biridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Valisi Azmi Çelik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Vali Çelik, basının üstlendiği görev itibariyle toplumun en önemli ve gerekli kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Basının önemine vurgu yapan Çelik, “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın üstlendiği görev itibariyle toplumun en önemli ve gerekli kurumlarından biridir. Günümüzde hızla gelişen ve etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında yaptığı bilgilendirmeler ile vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir.” dedi.

Basının doğru olmayan haberden kaçınmasının oldukça önem arz ettiğini ifade eden Çelik, “Basın, kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, hukukun evrensel ilkelerine bağlı kalması ve özel hayat ve kişilik haklarına saygı göstermesi ve doğru olmayan haberlerden kaçınması da oldukça önem arz etmektedir. Birlik  ve beraberliğimizin perçinlenmesi, toplumsal barışın korunması ve güçlendirilmesinde basın kuruluşlarının kamuoyuna aktaracağı doğru  bilgiler hayati önem arz etmektedir. Bu vesile ile kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda sorumluluk duygusu ile hareket ederek haber alma ihtiyacını karşılayan değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir