• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Boykot İsrail mallarının hisse senetlerini vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların ardından siyonistlere destek veren markalara yönelik başlatılan boykotlar etkisini gösterdi. Boykot, İsrail mallarının hisse senetlerini vururken özellikle Caca Cola ve Mc Danold’s ürünlerinin hisse senetlerinde yüzde 3’e varan düşüş yaşandı.

İsrail, Ramazan ayından bu yana Gazze’ye havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenleyerek yüzlerce Müslüman’ı şehit etti, binlercesini yaraladı. Düzenlenen ambargo nedeniyle ilaç sıkıntısı yaşayan Gazzeli halk, tedavi olmayı bekliyor.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği operasyonlar nedeniyle dünyanın dört bir yanından dil, din, ırk farkı gözetmeksizin halk tepkilerini göstermek için meydanlara akıyor. İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıları kınamak amacıyla meydanlara akan halk, tepkisini fiili olarak göstermek için İsrail mallarını boykot etmeye başladı. Dünyanın her yerinde İsrail mallarına gösterilen boykot, son iki haftada İsrail mallarının hisse senetlerini vurdu. Özellikle Caca Cola ve Mc Danold’s ürünlerinin hisse senetlerinde   yüzde 3’e varan düşüş yaşandı. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir