• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Mardin Valisinden işadamlarına çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, öğrenci yoğunluğu ile dikkat çeken Kızıltepe’de 2014-2015 yeni eğitim sezonunda uygulanmak üzere bir çalışma başlattıklarını söyledi.

 Projenin yeni yapılacak okullarda maddi katkıda bulunacak işadamların yapacakları katkı nispetinde isimlerinin okula ya da derslikleri vermesiyle alakalı olduğunu belirten Vali Taşkesen, “Kızıltepe ilçemiz çok önemli bir nüfus yoğunluğuna sahip. Nüfus yoğunluğunun önemli bölümünü de gençler ve çocuklarımız oluşturmaktadır. Günümüzde halen 50 kişilik dersliklerin olduğunu biliyor ve duyuyor olmak bana göre hepimizin bir eksikliğidir. Bu eksikliği ortadan kaldırmak için yeni eğitim sezonunda bir proje çalışması uygulayacağız. Projemizin en önemli ayağını eğitim gönüllüsü işadamlarımız ile sivil kuruluşlar olacaktır. Eğitime katkıda bulunmak isteyen bu hemşerilerimiz gerek şahsi gerekse de tüzel kimliklerini kullanarak bağışta bulunarak isimlerini yeni yapılacak eğitim kurumlarında yaşatma yoluna gidebileceklerdir.” dedi.

Eğitim ve sağlık konularındaki sıkıntıların çözümünün kendileri için en öncelikli konuların başında geldiğini ifade eden Vali Taşkesen, sağlık alanından ziyade Mardin’de özellikle de Kızıltepe, Nusaybin ve Derik gibi ilçelerde eğitim alanında okul ve derslik açığına işaret etti.

Vali Taşkesen sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumların gelişmişlik seviyesi, aldıkları eğitimden geçer. İyi bir eğitim olanağı için de, iyi eğitim imkânı ve olanaklarına sahip olmamız gerekiyor. Devletimiz bu anlamda bugüne kadar üzerine düşen yatırımları yapmaya çalışmıştır. Burada eksiklikler de olabilir ancak sizlerde takdir edersiniz ki, her şeyi devletten beklemek doğru olmaz. Burada bizim işimiz, işadamlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin ve devletimizin gücünü birleştirerek yeni eğitim kurumlarını memleketimize kazandırmak olacak. Alt birimi 50 bin liradan başlamak üzere eğitime katkı yolunda işadamlarımızdan destek bekliyoruz. Neden 50 bin lira diye soracak olursanız, ortalama bir dersliğin maliyeti 50 bin lirayı buluyor. Bu katkıyı yapan her işadamımız dilerse eğer adını yapılacak eğitim kurumunun üzerinde ismini yazdırabilecek. Bu vesileyle de buradan işadamlarımıza ve sivil toplum örgütlerimize bir kez daha çağrıda bulunuyorum; Gelin hep birlikte iyi bir gelecek için eğitime katkıda bulunalım.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir