• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esnaftan müstehcen afişlere tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'ın birçok yerinin müstehcen afişlerle donatılmasına tepki gösteren Batmanlılar, özellikle halkın oruçlu olduğu günlerde bu tür ahlakdışı afiş ve fotoğrafların asılmasını kınayarak, derhal kaldırılmasını istedi.

Ramazan ayında şehrin birçok yerinin müstehcen afişlerle donatılmasına Batmanlılar tepki gösterdi.

Esnaf, halkın örf ve adetlerine bağlı oldukları bilindiği halde bu tür ahlakdışı afiş ve fotoğrafların bilbordlara asılmasına tepki gösterdiler.

Ahlakdışı afişlerin asılmasına tepki gösteren esnaf Şehmus Şen, “Bu bir ahlaksızlıktır. Müslümanlara bu Ramazan’da yapılan bir saygısızlıktır. Ramazan ayında böyle şeylerin yapılması hiç uygun değil. Ramazan ayı ibadet, teslimiyet ve Allah’a yakın olma ayıdır. Bu gibi şeyleri hiç uygun görmüyoruz. Bir nevi halkı fuhşiyata sürüklemeye teşviktir. Bugün bir Hristiyan bu saygısızlığı yapamaz. Bunu yapan mutlaka ben Müslümanım diyor. Nerede bunun Müslümanlığı? Bu durumu kınıyoruz.” dedi.

Davut Başaran ise, “Ramazan ayında bu tür ahlak dışı rezaletleri sergileyen şahsiyetleri ve kurumları kınıyorum. İslam dışı yaşantılarını Müslüman halka empoze ederek mütedeyyin insanlara hakaret etmeye çalışıyorlar. Reklamdan çok cinselliği öne çıkaran panolar toplumu ahlaksızlaştırmaya ve bozulmaya sevk ediyor. Derhal kaldırılmasını ve bir daha hiçbir firmanın böyle ahlaksız fotoğrafları asmalarını istemiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir