• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakırlı esnaftan İsrail mallarına boykot
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Siyonist İsrail’in Filistin'e karşı giriştiği sınır tanımaz saldırılarına tepkiler dinmiyor.İsrail’in Gaze'ye yönelik başlattığı kara harekâtıyla doruğa çıkan öfke İsrail ekonomisine yöneldi.

Saldırıların başladığı günden bu yana tepkisini en üst perdeden dile getiren ve Dağkapı Şeyh Said Meydanında iftar vermek isteyen ABD Konsolusuna bu programını iptal ettirerek büyük bir takdir toplayan Diyarbakırlılar, boykot çağrısına da duyarsız kalmadı.

Çağrının gelmesinden hemen sonra harekete geçen duyarlı Diyarbakır esnafı işyerlerinin camlarına ve kapılarına "Bu işyerinde İsrail malı satılmamaktadır" yazısı asarak, halkı İsrail menşeli malları almamaya ve bu hususta daha duyarlı olmaya çağırdı.

“ Bizler İsrail mallarını ciddi anlamda boykot etmeliyiz”

İsminin verilmesini istemeyen bir mahalle esnafı, İsrail’in yaptığı zulüm karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini ve her insaf sahibi şahsın elinden ne geliyorsa mutlaka insanlık adına ortaya koyması gerektiğini belirterek, Bizler İsrail mallarını ciddi anlamda boykot etmeliyiz. İsrail’e yetişemesekte mallarını bu şekilde boykot edip en azından safımızı belli etmeliyiz. İsrail mallarını sadece dükkânlarımıza değil, evlerimize de sokmamalıyız. Bazı insanlar gelip İsrail malları satmadığımızı görünce bizi tebrik ediyorlar.” dedi.

Siyonist İsrail’in savaşı durdurduktan sonrada İsrail mallarına başlattıkları boykotu devam ettireceklerini söyleyen esnaf, “ Müşterilerimizin bazıları İsrail savaşı durdurduktan sonrada tekrar İsrail malları satacağımızı söylüyorlar. Ama biz İsrail mallarını sonuna kadar inşallah boykot edeceğiz.” diye konuştu. (Yakup Moğulgani / Ali Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir