• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Adana'nın en büyük ikinci camisi Kadir Gecesi'nde açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - 2006 Yılında yapımına başlanan ve yaklaşık bir yıl önce Çukurova Müftülüğüne devredilen Ramazanoğlu Cami inşaatında artık sona gelindi. Büyük bir kısmı tamamlanan Caminin, vatandaşların yardımlarıyla Kadir Gecesinde ilk namaz için ibadete açılacağı duyuruldu.

Kısa sürede yapılması düşünülen ama maddi olanakların yetersizliğinden dolayı 8 yıl süren inşaatın sonuna gelinmesi çevre halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Ramazanoğlu Camii projesi asansör, emzirme odası, market ve işyerleri gibi birçok ilke de imza atmış olacak. Arsa büyüklüğü 7 bin 70 metre olan caminin bina oturumu ise 3 bin 500 metreden oluşuyor. Camii namaz kılınan alanın altında 3 katlı bodrumdan oluşuyor. En alt bodrum 3 bin 500 metrekarelik otopark olarak ayrılmış. Bir üst bodrumda ise 3 bin 500 metrenin bin 550 metresi market olarak düşünülmüş. Aynı katta 9 tane ayrı işyerleri de camiye gelenlere hitap edecek. 20 metre ile 100 metre arasında değişen büyüklüklerdeki iş yerlerinde vatandaşın taleplerine cevap verecek sektörler yer alacak.

Marketlerin ve işyerlerinin bulunduğu katta erkekler ve bayanlar için ayrı şadırvanlar ve lavabolar da projede yer alıyor. Ayrıca hem bayanlar hem de erkekler için duş alanları da oluşturulmuş. Bayanlar için çocuk emzirme odası, engelliler için WC ve engelli rampaları da bulunuyor.

Camide bin metrelik bir salon da sosyal ve kültürel etkinlikler için düşünülmüş. 3. kattaki bodrumda ise 3 derslikli 300 metrekarelik Kur’an Kursu ve 500 metrelik bir alanda Çukurova Müftülüğü hizmet binası olacak. Aynı katta okuma salonu ve kütüphane de bulunuyor. Cami etrafından 10'ar metrelik açık alan olduğu için çocuk oyun alanları da hazırlanacak. Ayrıca camide yaşlılar ve özürlüler için 2 asansör düşünülmüş. Camide kapalı alanda 3 bin kişi namaz kılabilecek. Avlularda da namaz kılındığında 10 bin kişilik cemaate hizmet verilebilecek. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir