• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
Bursa Gazze için İsrail ürünlerini boykot ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa’nın İznik ilçesinde belediyeye ait sosyal tesislerde gelirlerinin İsrail’e aktarıldığı belirtilen Coca Cola ve diğer ürünlere yönelik boykot kararı alındı. Sosyal medya hesabı üzerinden boykot kararını duyuran İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “Coca Cola ve İsrail ürünlerini belediyemiz tesislerinde satışını kaldırıyoruz. Boykota destek veriyoruz. Tüm halkımızı bu konuda hassasiyete davet ediyorum.” dedi.

Daha önce bu çağrıya destek veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan sonra İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da Belediye Tesislerinde boykot kararı aldı.

Boykot kararı alan Başkan Sargın, “İsrail plajda masum yavruları öldürüyor. Adeta gözleri dönmüş. Şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 400’ün üzerinde Filistinli kardeşimizi katlettiler. Bu zulme sessiz kalamayız.” diye konuştu.

Coca Cola’dan açıklama
Öte yandan İsrail’in Gazze’deki katliamlarının ardından sosyal medyada ve birçok ortamda Coca Cola ve İsrail ürünlerine yönelik boykot kararı alınınca Coca Cola firmasından açıklama gecikmedi. Satışlarının durgunlaşmasından endişe duyan firma, vatandaşı ikna etmek için iddia edildiği gibi İsrail ile hiçbir ticari ilişkilerinin olmadığını savundu.

Belediyelerin ve diğer kamu kuruluşlarının boykot kararları vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir