• DOLAR 32.204
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2425.245
  • ...
Korlıova'da ambulans sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Edinilen bilgilere göre, Karlıova ilçesi Lavaşa mevkiinde 21 FC 826 plakalı M.G yönetimindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada araçta bulunan M.G (17) ve N.U (16) yaralandı.

Karlıova Devlet Hastanesinde görev yapan 2 ambulanstan birinin çalışmaması diğerinin de ilçeden 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıhisar köyüne hasta almaya gitmesi nedeniyle yaralıların uzun süre ambulans beklediği iddia edildi. Daha sonra Bingöl'e sevk edilen yaralılardan birinin, ambulans olmadığı için özel araçla Bingöl'e götürüldüğü ileri sürüldü.

Bingöl’den Karlıova’ya hasta almak için gelen bir ambulans, ambulans bekleyen yaralıları Karlıova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazayı duyan yaralı yakınları hastaneye akın etti. Hastanede yapılan ilk müdahaleden sonra yaralılar Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılması sevk edildi, ancak ambulansın olmamasından dolayı ilden ambulans çağrıldı. Yaralılardan N.U (16)  ise ambulans olmadığı için kendi imkanıyla özel bir araçla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaşadıkları ambulans sıkıntısına tepki gösteren Yaralı yakınlarından Cihat Uzun, “Koca bir ilçede sadece bir ambulans hizmet veriyor, kaza oldu yaralılarımız var Bingöl’e götürmemiz lazım ama ambulans yok, Bingöl’den ambulans istendi geldi ama onunla sadece bir yaralı gidebiliyor, biz de yaralımızı kendi imkânımızla götürüyoruz. Yetkililerin bir an önce buna çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer, Karlıova’da 2 ambulansın hizmet verdiğini, ancak şoförlerden birinin izinli olduğu günlerde tek ambulansın hizmet vermek zorunda kaldığını belirterek, olay gününde de tek ambulansın görev yaptığını söyledi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir