• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Şanlıurfa Ziraat Odası yeni binasına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da yaklaşık 27 bin çiftçiye hizmet veren Şanlıurfa Ziraat Odası, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan ve oldukça kapsamlı dizayn edilen yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Şanlıurfa Ziraat Odası,  3200 metre kare alan üzerine inşa edilen ve yaklaşık 3 Milyon 500 Bin liraya maliyetle tamamlanan bina ile çiftçilere daha kapsamlı ve kaliteli hizmet sunmayı hedefliyor. Şanlıurfa Ziraat Odası yeni hizmet binasında 400 kişi kapasiteli çiftçi eğitim salonu bulunuyor. 8 tarım danışmanı ve toprak analiz laboratuarının yer aldığı hizmet binası çiftçileri bekliyor.

Bayramdan sonra açılışı yapılacak

Yeni hizmet binasına ilişkin açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, “3 yıldır devam eden yeni hizmet binası inşaatı sonunda tamamlandı binamızda hizmete başladık. Allahın izni ile bayramdan sonra belirlenecek bir tarihte binamızın resmi açılışını da gerçekleştireceğiz. Oldukça kapsamlı hizmetlerin verilmesine elverişli olan yeni hizmet binamız 8 tarım danışmanımız, toprak analiz laboratuarımız ve eğitim salonlarımız ile çiftçisini bekliyor.’ dedi.

Eğitim projeleri hayata geçecek

Daha önce çiftçilerin tarım konusunda bilinçlenmesi için GAP-TEAP ile Şanlıurfa Ziraat Odası arasında varılan protokol doğrultusunda çiftçilere yönelik eğitimler de bu binada gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ‘çiftçi örgütleri merkezli çoğulcu yayım modeli’ ile tarımsal yaygın eğitim imkânı sunulacağı belirtiliyor.(Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir