• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Zahireciler: Belediye ganimetimizi başkalarına peşkeş çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Zahireciler Derneğinin 324 üyesi Kızıltepe Belediyesinin Haksız rekabete sebep olduğu gerekçesi ile Kızıltepe Kaymakamlığına şikâyet dilekçesi verdikten sonra Kaymakamlık Binasının girişinde STK Platformu Genel Sekteri Cebrail Bülbül tarafından basın açıklaması okundu.

Zahireciler Derneği adına basın açıklamasını okuyan Cebrail Bülbül, Kızıltepe Belediyesinin bundan 7 sene önce trafik yoğunlu ve çevre kirliliğini gerekçe göstererek eski Buğday Pazarının boşaltılması için karara aldığını belirti.

Cebrail Bülbül Buğday Pazar’ından çıktıktan sonra hala pazarın faaliyete olduğuna dikkat çekerek, “ Kızıltepe’de yaşayan herkesin malumudur bundan 7 sene önce Kızıltepe Belediyesi ilçemizin trafik yoğunluğunu ve çevre kirliliği gerekçe göstererek Eski Buğday Pazarın boşaltılması için karar aldı. Kızıltepe Zahireciler Derneği olarak ilçemizin çevre ve trafik sorununa olumlu katkı sunmak amacıyla Kızıltepe Belediyesinin boşaltma kararını iyi niyetli düşünerek 324 esnaflarımızla ilçe dışına taşındık. Kızıltepe Belediyesi kendi kararı gereği eski pazarı tahliye edeceğine hububat ticareti faaliyetinin devam etmesini teşvik etmiştir.”ifadelerini kullandı.

Bülbül açıklamasının devamında, “Belediyeye soruyoruz, “Madem eski Buğday Pazarını boşaltmayacaktınız neden bizi şehir dışına çıkarttınız?”diye sorarak, “Hani mahalle halkı toz ve araç gürültüsünden rahatsız oluyordu, evlerinin damında yatamıyordu ve sürekli Belediye Başkanlığına şikâyet dilekçeleri veriyordu? Bizi Şehir dışına çıkartıp eski yerlerimizde hububat ticaretinin yapılmasına izin vermeniz haksız rekabetin oluştuğunu bilerek göz yummanız haksızlık, eşitsizlik, kul hakkı ihlali değil mi? şeklinde ifadelere yer verdi.

Yedi senedir Zahireciler Derneği üyelerinin zor şartlarda hata bazılarının eşlerinin bileziklerini, küpesini satarak yeni pazarda işyeri alabildiklerin ifade eden Bülbül, zararlarının karşılanması gerektiğini söyledi.

Bülbül şöyle devam etti: “ Madem eski Buğday pazarını tahliye edecek iradeyi gösteremeyecektiniz kendi malımız mülkümüz olan dükkânlarımızdan bizi çıkartmaya ne hakkınız vardı? Bizi yerimizden çıkartıp ganimetimizi başkalarına peşkeş çeken belediyenin doğru karar almasını engelleyen birilerimi var acaba?  Dünyada örnek bir projeyi ilçemize kazandırdığımız için belediye takdir edeceğine bizi adeta cezalandırıyor.”

Kızıltepe Belediyesinin esnaf arasında eşitlik ilkesini ihlal ederek taraf olduğunu iddia eden Bülbül, “Sonuç olarak Kızıltepe Belediyesi esnaf arasında eşitlik ilkesini ihlal ederek taraf olmuştur. Yıllardır belediyenin kapısına gidip mağduriyetimizi bildiriyoruz. Belediyenin bu umursamaz tavrını anlamakta zorluk çekiyoruz. Çaresizlikten bu gün 324 esnafımızın bireysel şikâyet dilekçelerini kaymakamlığa teslim edip. Yardım talebinde bulunduk. Eski pazarın boşaltılması ve yerleşim alanında hububat ticaretinin yapılmaması için tüm yasal yollara başvurup haklarınımızı sonuna kadar arayacağız.” İfadelerini kaydetti. (Mehmet Aslan-İLKHA)                                       

Bu haberler de ilginizi çekebilir