• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Uyuşturucu ile mücadeleyi yeniden masaya yatırdık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-  Bursa İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tütünle yaptıkları mücadele gibi uyuşturucu ile ilgili de çok boyutlu bir çalışmayı, en kısa zamanda tamamlayacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa’daki İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Müezzinoğlu, “Uyuşturucu ile ilgili mücadelemizde geçtiğimiz pazartesi günü 6 bakan arkadaşımızla toplandık. Buna yedinci olarak da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı da ilave ettik. Yaklaşık bir haftadır Müsteşar Yardımcılarımız bu konuyu çalışıyorlar. Pazartesi günü yine ortak bir toplantı yapacaklar. Bir ayın içinde çok boyutlu, tütünle yaptığımız mücadele gibi uyuşturucu ile yapacağımız mücadeleyi yeniden masaya yatırdık. İnşallah toplumsal sahiplenme, yasal düzenleme gerekiyorsa yasal düzenleme, bakanlıkların üst düzeyde alması gereken tedbirler, yerel yönetimler, Türkiye Yeşilay Cemiyeti gibi sivil toplum örgütleri, okul aile birlikleri çok boyutlu bir çalışmayı İnşallah kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Bursa’daki değerlendirme toplantısı ile ilgili ise şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı olarak senede 2 defa il dışından, bakanlıktan, saha gözlemcisi arkadaşları gönderiyoruz. Yaklaşık 1 hafta 10 günlük sahada bütün hastanelerimizi, bütün sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarımızı bir değerlendirmesini yapıyor, saha görevlilerinin hazırladığı raporu sonra biz değerlendiriyoruz. Bursa’da daha önce saha gözlemcilerimizin yaptığı değerlendirme raporunu, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Üniversitemiz, Özel Sektörümüz, bütün paydaşlarımızla o gözlem raporunu değerlendireceğiz. Zayıf halkalarımız nedir? Almamız gereken tedbirler nelerdir? Hizmette aksayan yönler var mı? Özel sektör veya üniversitenin dinamitleriyle bizim dinamiklerimiz arasında bir kopukluk, bir mesele var mı? Bütün bunları değerlendiriyor, almamız gereken tedbirleri de il düzeyinde alınacakları buradaki arkadaşlara havale ediyoruz. Bizim bakanlık olarak yapmamız geren çalışmaları da bütün bakanlık üst düzey yönetimi burada. Onlar da Ankara’ya dönünce gerekli çalışmaları yapıyorlar. Burada arzu ettiğimiz sunulan sağlık hizmetlerinin duyarlılıkla her geçen gün daha iyi noktaya taşınması için bu değerlendirmeleri yapıyoruz.”

Müezzinoğlu, Bursa'da Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada ise, “Hepimiz bir gün faniyiz. Önemli olan bu dünyada kalıcı eserler bırakmaktır. Sebahattin Gazioğlu hemşerimizin bu merkezi, ülkemizin farklı vizyonlarını oluşturacak nesillerin yetişmesine sebep olacaktır. Bunun matematiğini kimse hesaplayamaz. Muasır medeniyet seviyesi üzerindeki yolculuğa gidişimizdeki hedeflerden vazgeçmeyeceksek, bu tür eğitim kurumları, insana değer veren, insanı yaşatan, insanı geliştiren anlayışlara sahip çıkmak ve bunları desteklemek gerekir. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, kanser, kas hastalıkları, bioteknoloji, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, anne çocuk ve ergen sağlığı enstitüsü ile bütün üniversitelerimizin araştırmalarına katkı sağlayacağız. Türk biliminin, üniversitesinin, dünya bilimine güçlü katkılar sağlayacak imkanları yeni yasal düzenlemelerle yakalayacağız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Bakan Müezzinoğlu hastaneyi yaptıran hayırsever işadamı Sebahattin Gazioğlu’na plaket vererek teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir