• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Devlet Çocuklarımızdan Elini Çekmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 211. hafta basın açıklamasını Kayalı Parkta gerçekleştirdi. Basın açıklamasını platform adına Muharrem Keskin okudu. Açıklamasında özellikle ülkemizde çarpık eğitim sistemine dikkat çeken Keskin "Tevhid-i Tedrisat kanunları ile ülke mozaiğinin içerisinde bulunan tüm renkleri tek bir renge dönüştürme çabası, bugün ülkemizin görüntüsünü gri bir hale sokmuştur. Tek ideolojinin, tek tip insan yetiştirme çabası, özgür renkleri köreltmiş, toplumu kül rengine dönüştürmüştür.`` şeklinde konuştu.

Geleceğin özgür bireyleri olan çocuklarımızın yüce yaratıcının ve onun resulünün dışında hiçbir kişi ve kurumun ardından gitmemesi gerektiğini belirten Keskin " İlköğretim okullarında, çocuklarımızı belirgin bir ideolojinin sınırları içerisinde kalmak üzere yemin etmeye, ant içmeye zorlayan bir anlayış bir an önce sona erdirilmelidir. Geleceğin özgür bireyleri olan çocuklarımız, anne babalarının özgür iradeleri ile tercih edeceği anlayışlara göre yetiştirilmelidir. Ve onların varlıkları hiçbir ideolojinin varlığına armağan edilmemelidir. Çocuklarımız yüce yaratıcının ve onun resulünün dışında hiçbir kişi kurum ve kuruluşun açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürümek zorunda bırakılmamalıdır. Kamu vicdanını yaralayan andımız dayatmasından bir an önce vazgeçilmelidir.``dedi.

Okullarda uygulanan başörtüsü zulmünün bir an önce kaldırılması gerektiğini belirten Keskin``okullardaki başörtüsü zulmü bir an önce sona erdirilmelidir. Devlet hiç kimsenin kılık kıyafetine hiçbir alanda müdahale etmemelidir. Devletin vazifesi stilist konfeksiyonculuk değildir. Devlet çocuklarımızın kıyafetinden elini bir an önce çekmeli çocuklarımızın inançlarına uygun kıyafetler içerisinde olmalarına müdahale etmemelidir.`` dedi.

M. Sait Adiyaman-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir