• DOLAR 32.505
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2484.922
  • ...
Ortadoğu Tıp Kongresi Gaziantep`te Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - "1.Ortadoğu Tıp Günleri ve İşbirliği Kongresi" Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) başladı. Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda Üniversite Rektörü, sağlık yetkilileri ile bürokratların yanı sıra özel sağlık kuruluşları yöneticilerinin de katıldığı kongre, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun`un açılış konuşması ile başladı.

Ortadoğu coğrafyasının, geçmişte aynı kültürü teneffüs etmiş, aynı coğrafyayı paylaşmış, İslam medeniyetine ev sahipliği yapmış, dünyaya kimi zaman yüzyıllar içinde ışık tutmuş bir bölge olduğunu ifade eden Çoşkun, "Ortadoğu coğrafyasından yeniden bir ışık çıkarmak için yeniden bir birliktelik sergileyerek dünya medeniyetine örnek olabilecek bir çabanın parçası olmaya gayret ediyoruz."ifadelerine yer verdi.
Kongreye Katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, insanı yaşatabilmek için adaletin, emniyetin, eğitimin ve sağlığın olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek sağlık sektörüne verdikleri önemi anlattı.
Sağlık alanında yapılan 52 uluslararası anlaşmanın 32`sinin Ortadoğu ülkeleri ile gerçekleştiğini belirten Şahin, Somali, Sudan gibi birçok ülkeye yardım ellerini uzattıklarını bununla birlikte Türkiye`de genel sağlık politikasında çok önemli aşamalar kaydettiklerini belirti.
Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani`de, kongrenin bilim adamları, araştırmacıları ve siyasetçileri bir araya getirmesi açısından önemli bir fırsat olduğunu belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve diğer katılımcılar kongre kapsamında düzenlenen fuar alanını gezdiler.
Kongre`ye; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Haliloviç, Irak Tıbbi İhtisas Meclis Başkanı Prof. Dr. Ajad Ali Rashid Eyyed, Ürdün Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Mahmoud Al-Sheyyab ve Kosava Sağlık Bakanı Ferid Agani`nin yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanı ve davetli katıldı.
Şefik Mert-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir