• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
İnşaattan düşen işçi yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -  Afyonkarahisar’da 2011 yılında bir şirketin inşaatında çalışırken düştüğünü söyleyen Yaşar Bozkurt, işsiz olduğunu ifade ederek yetkililerden iş istedi.

Bozkurt, 2011 yılından bu yana çalışmadığından dolayı çocuklarının okuduğu dershanenin parasını ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne olan su borcunu veremediğinden dolayı icralık olduğunu ifade etti.

6 öğrencisinin ve bir askerinin olduğunu dile getiren Bozkurt, çocuklarının geçimi sağlamak için biran önce bir iş isteğini ve bu konuda gerekli yerlere defalarca başvurduğunu fakat herhangi olumlu bir cevap alamadığını söyledi.

“Çalıştığım şirket ben düştükten hemen sonra sigorta çıkışımı verdi”
Afyonkarahisar’da bir şirketin inşaatında çalışırken 17.07.2011 yılında düştüğünü söyleyen Bozkurt, “Orada beni hastaneye götürdüler ve bir süre hastanede kaldım. Daha sonra beni Van’a sevk ettiler. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi gördüm. Halen orada tedavi görüyorum. Yüzde 48 bir güç kaybı raporu verdiler. Ben de o şirkete dava açtım. Mahkemem halen devam ediyor.

İnşaattan düştüğüm günden buyana çalışamıyorum. Çalıştığım şirket ben düştükten hemen sonra sigorta çıkışımı verdi. 2011 yılından bu yana çalışamıyorum. Bana SGK tarafından bir gelir bağlanması gerekiyor fakat halen bağlanmadı. Dosyam halen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Afyonkarahisar SGK İl Müdürlüğü ve Ankara arasında gidip geliyor. 2011 yılından beri işsiz kalmışım. 6 tane öğrencim var. bir tane tek çalışanım vardı oda şuan askerde, Hakkâri’de askerlik yapıyor. Çalıştığım şirketin hastaneden rapor beklemesi gerekirken beni işten çıkardılar. Bu şirketi şimdiye kadar hiçbir müfettiş incelememiş, şirket şimdi halen işini yapıyor. Şirket TOKİ’nin olduğu için kimse dokunamadı herhalde, o şirket şuan işini yapıyor ben de 7 nüfusla ailemle mağdurum.” şeklinde konuştu.

“Dershane ve belediye beni icraya verdi”
Yüzde 48 güç kaybı raporunun olmasına rağmen herhangi bir yardım almadığını belirten Bozkurt, “Van’ın 8 tane milletvekili var. Bu milletvekillerine de derdimi anlattım, ilin valisini de söyledim. İŞKUR müdürüne defalarca iş için başvurdum. Raporum olduğu halde işsiz kaldım. Çoluk çocuğumun geçimini yapmak için iş istiyorum. Sıkıntılarım bundan ibarettir. 2011 yılından bu yana çalışamıyorum. Hiçbir gelirim yok. Şuan bir dershanede okuyan çocuğumun ücreti ödeyemediğim için beni icraya verdiler. 300 TL için beni icraya verdiler. Van Büyükşehir Belediyesi’ne 2 bin TL su borcum var ama ödeyemiyorum. Belediye beni icraya verdi.” dedi.

“Çocuklarımın icralık olmasından korkuyorum”
Bozkurt, “Bir tek çocuklarım icralık olmadı, yakında onlarında icralık olmasından korkuyorum. Bir sürü borcum var. Geçimim sağlayamıyorum. 6 öğrencim, bir askerim var. 2011 yılından bu yana onlarla birlikte mağdurum. Bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. İnşaatta da çalışamıyorum. Çünkü en son doktora gittiğimde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Doktorunun bana dediğine göre sadece ihtiyacımı görebilirim. Doktorlar oturmamı, oturarak namaz kılmamı yasakladı. Çünkü bileklerimde ekleme, belimde ise kireçleme var. Tekrar çıkıp da 10’ncu kata bir torba çimento, bir torba kireç alacak gücüm yok. Van Bölge Hastanesi benden tekrar rapor istedi. Rapor ücreti de 200 TL olduğu için alamadım.” ifadelerini kullandı.  (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir