• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti 400 Aileye Yardım Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin’in Tarsus İlçesinde faaliyetlerde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi, Ramazan ayına özel olarak yardım faaliyetlerinin hızlanması için özel bir ekip kurarak, yardım faaliyetlerini hızlandırdı.

Yardım Komisyonu adına 15 günlük süre zarfında yapılan hayır faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan Komisyon Başkanı Ziya Bayık, “Ramazan ayına bizleri kavuşturan Allah’a hamd olsun. Bu şerefli ve de izzetli ay da oruçlarımızı evlerimizde oturarak tutmaktan hayâ ediyoruz. Bu sebepledir ki Ramazan ayına özel olarak başlatmış olduğumuz bu çalışmamızda Başkanından, çaycısına kadar bütün üye ve gönüllülerimizle bu ayda muhtaçların yüzünü güldürmeye söz verdik. Ve inşallah bu doğrultuda yardımlarımız olacaktır.” dedi.

Yaptıkları yardımların içeriğini belirten Bayık, “76 aileye gıda paketi, 38 aileye kırmızı et, 4 aileye beyaz et, 100 kişiye iftarda sıcak yemek,  Suriyeli 10 aileye ekmek arası döner, 4 aileye sebze ve meyve, 75 aileye ekmek, 20 aileye ayakkabı, 20 aileye giyim, Suriyeli 21 aileye battaniye, sünger, halı, perde, elbise ve mutfak araç-gereçleri, 2 aileye ikinci el buzdolabı, 4 aileye su termosu, 3 aileye vantilatör, 1 aileye çamaşır makinesi, 1 aileye ev tadilat masrafı,1 aileye nakdi para yardımı, 20 aileye 80 adet seccade ve son olarak ta 20 adet Kur’an-ı Kerim dağıtıp toplamda ise 400 aileye ulaşarak ayın ilk yardımlarını sonlandırdık” şeklinde konuştu.

Son olarak Bayık, “Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu yüce ayda yapılan yardımlarda bizlerden desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize, dernek üye ve gönüllülerimize ve son olarak da mağdur ve muhtaçların seslerinin duyurulmasında emeği geçen yerel ve ulusal basına teşekkür ediyor. Allah kendilerinden razı olsun diyorum.” dedi.

(Ramazan Tekyıldız - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir